Főoldal Filmek A Wonder Woman 1984 rendezője ezért nem vállalta Az Igazság Ligája rendezését
Filmek

A Wonder Woman 1984 rendezője ezért nem vállalta Az Igazság Ligája rendezését

Patty Jenkins sokallta a szuperhős-létszámot Az Igazság Ligájában.

486
Wonder Woman

A Wonder Woman 1984 direktora, Patty Jenkins elmondta, hogy felkérték Az Igazság Ligája rendezésére is, ám kreatív okokra hivatkozva visszautasította a lehetőséget.

A 2017-ben bemutatott Wonder Woman után Jenkins tavaly ült ismét a rendezői székbe, hogy bemutassa, miként folytatódnak Diana Prince kalandjai a ’80-as évek miliőjében. Ugyanakkor a Gal Gadot főszereplésével készült film mellett felajánlották Jenkins-nek Az Igazság Ligája forgatásának vezénylését is.

A feladatot végül Zack Snyder látta el, legalábbis, ami a felvételi folyamatot illeti. A rendező azonban, aki Az acélember és a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala munkálatainak irányításáért is felelt, egy magánéleti tragédia okán feladni kényszerült a megbízást. A Warner Bros. ezután Joss Whedon-nak adta át a stafétát a film befejezését illetően – beleértve a vágás jogát és néhány jelenet újbóli felvételét. Kiderült azonban, hogy nem Snyder volt az egyetlen aki szóba jöhetett, mint rendező a produkciónál, ugyanis Jenkinst is megkeresték.

A hamarosan megjelenő Wonder Woman 1984 kapcsán Jenkins, a Premiere Magazine-nak adott interjújában nem csak legutóbbi projektjéről, hanem eddigi DC-univerzumos tapasztalatairól is beszélt. Elmondta, hogy azért utasította vissza, mert a film túl sok karaktert vonultat fel. Jenkins azt is elárulta, hogy munkái felett teljes kreatív irányítással szeretne élni, és bár a Wonder Woman a DC-univerzum része, őt nem foglalkoztatja az abban rejlő folytonosság.

Nagyon szeretem az itt dolgozó embereket, de sokszor akarják befolyásolni a munkamenetet. Megesik, hogy a rendező kezéből kicsúszik az irányítás és az azonnal látszik, ha nem a saját elképzeléseit valósítja meg. Az ilyen esetekben mindig úgy érzem, hogy a csapat, és én más-más ügyön dolgozunk. A Wonder Woman 1984 esetében minden pontosan az én terveimnek megfelelően történt. Így válik számomra természetessé egy szuperhős-film: Szívesebben forgatok egy-egy jó akciójelenetet, mint túlzsúfolt beállításokat. Szeretem a képregényeket, de a szuperhősöket a filmekből ismertem meg igazán. És most bennem van a vágy, hogy felülmúljam azokat, amiket gyerekkoromban láttam. Az érzés, ami akkoriban hatalmába kerített. Hogy ez mennyire releváns, amikor forgatok? Nem tudom. A lényeg, hogy más rendezővel ellentétben engem hidegen hagynak a különböző univerzumok, a folytonosság, meg ilyesmi. Felkerestek, hogy rendezzem az Igazság Ligáját, de nem az én világom. Túl sok a karakter.

Patty Jenkins

Az Igazság Ligája nem az egyetlen film, amit Jenkins visszautasított. A Marvel Studios által készült, Thor: Sötét világ-gal kapcsolatban is megkörnyékezték őt. Állítása szerint bizonytalan volt azt illetően, hogy képes lesz egy jó filmet csinálni a folytatáshoz készült szkripttel. Végül is megérzései beigazolódtak, mivel a filmet az egyik leggyengébb alkotásnak tekintik a Marvel Moziverzumban, és híresztelések alapján Az Igazság Ligája is hasonló minősítést kapott. Bár azon érdemes elgondolkozni, hogy ugyanilyen értékelést kapott volna-e a Jenkins-féle változat is.

Patty Jenkins

Az is kérdéses, hogy a Warner Bros. miért ajánlotta fel ezt a filmet Jenkins-nek. 2014-ben Snyder hivatalosan is bejelentette, hogy ő rendezi a filmet, Jenkins pedig a Wonder Woman-hez írt alá. Lehetséges, hogy a rendezőnővel már jóval a DC-be való belépése előtt tárgyaltak különböző projektekről. Emellett az is elképzelhető, hogy a Warner Bros. azután környékezte meg őt, hogy Snyder elvállalta a rendezést. Mindenesetre Jenkins teljes mértékben elégedett a Wonder Woman és a Wonder Woman 1984 végeredményével.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

upcoming Marvel DC games
Játékok

Minden készülő szuperhősös videójáték

Összeszedtünk minden készülő Marvel és DC Comics játékot.

Ghosted
Filmek

Ana de Armas reagált arra a pletykára, hogy Gal Gadot helyett ő lehet az új Wonder Woman

Gal Gadot szerepe Wonder Woman szerepében bizonytalan, de hivatalosan semmit nem erősítettek...