Wonder Woman 1984

Patty Jenkins őszintén nyilatkozott arról, miért dobta vissza a Thor 2. részét

Egy interjú során a Wonder Woman 1984 rendezője, Patty Jenkins elárulta, hogy miért utasította vissza a Thor 2. részt.

Egy interjú során a Wonder Woman 1984 rendezője, Patty Jenkins elárulta, hogy miért utasította vissza a Thor 2. részt.

A Wonder Woman hatalmas sikere után szinte már elfelejtettük, hogy a 2010-es évek elején Patty Jenkins majdnem a Marvel Studios színeiben robbant be a képregények világába, hiszen eredetileg ő forgatta volna a Thor: Sötét világot, ám kreatív különbség miatt távozott.

Nem tartott sokáig a közös munka, hiszen a szerződéskötés után három hónappal a direktor távozott a franchise éléről, helyét pedig Alan Taylor vette át. Akárcsak napjainkban, már akkor is népszerű volt a „kreatív különbségre” hivatkozni, de Jenkins pontos okát máig nem árulta el, hogy miért távozott a rendezői székből. Most azonban megtörte a mély csöndet, és őszintén beszélt távozásáról a Marveltől.

Miközben a Vanity Fair portrécikket készített Jenkins rendezővel, kifejtette távozása okát is, hogy igazából azért döntött a távozás mellett, mert befolyásolta volna karrierjét:

Nem hittem benne, hogy képes vagyok egy jó filmet készíteni abból a szkriptből, amit elterveztek. Szerintem ez egy óriási üzlet lett volna – úgy tűnt volna ez az én hibám. Úgy néztek volna rám, mint ’Ó, istenem! Ez a nő rendezte a filmet, és kihagyott volna minden dolgot.’ Ez volt az egyetlen alkalom a karrierem során, amikor igazán azt éreztem, hogy csináljátok meg [egy másik rendezővel], és nem lesz nagy nyereség. És talán meg fogják érteni, és jobban fogják szeretni, mint ha én rendeztem volna.

Nem tudsz úgy filmeket készíteni, ha nem hiszel benne. Az egyetlen oka ennek, hogy az embereknek bizonyítani kell, hogy képes vagy rá. De semmit nem bizonyított volna, ha sikeresen megcsinálom. Nem gondoltam volna, hogy kapok egy másik esélyt, és nagyon hálás vagyok ezért.

Utólag jól döntött Jenkins, mikor visszautasította a filmet, hiszen a Marvel Moziverzum egyik legrosszabb alkotása lett a Thor: Sötét világ, szemben a Wonder Woman-nel, ami a DC és a Warner egyik legjobb alkotása lett az elmúlt években.

A Wonder Woman 1984 bemutatóját a stúdió két hónappal eltolta, így csak augusztus 14-én mutatják be a Csodanő legújabb kalandját.

Total
14
Shares
Previous Article

Ethan Hawke szerint a negyedik Mielőtt-mozi a koronavírus-járvány idején játszódhat

Next Article

A Remedy két új játékon is dolgozik

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!