Főoldal Filmek Patty Jenkins őszintén nyilatkozott arról, miért dobta vissza a Thor 2. részét
Filmek

Patty Jenkins őszintén nyilatkozott arról, miért dobta vissza a Thor 2. részét

Egy interjú során a Wonder Woman 1984 rendezője, Patty Jenkins elárulta, hogy miért utasította vissza a Thor 2. részt.

202
Wonder Woman 1984

Egy interjú során a Wonder Woman 1984 rendezője, Patty Jenkins elárulta, hogy miért utasította vissza a Thor 2. részt.

A Wonder Woman hatalmas sikere után szinte már elfelejtettük, hogy a 2010-es évek elején Patty Jenkins majdnem a Marvel Studios színeiben robbant be a képregények világába, hiszen eredetileg ő forgatta volna a Thor: Sötét világot, ám kreatív különbség miatt távozott.

Nem tartott sokáig a közös munka, hiszen a szerződéskötés után három hónappal a direktor távozott a franchise éléről, helyét pedig Alan Taylor vette át. Akárcsak napjainkban, már akkor is népszerű volt a „kreatív különbségre” hivatkozni, de Jenkins pontos okát máig nem árulta el, hogy miért távozott a rendezői székből. Most azonban megtörte a mély csöndet, és őszintén beszélt távozásáról a Marveltől.

Miközben a Vanity Fair portrécikket készített Jenkins rendezővel, kifejtette távozása okát is, hogy igazából azért döntött a távozás mellett, mert befolyásolta volna karrierjét:

Nem hittem benne, hogy képes vagyok egy jó filmet készíteni abból a szkriptből, amit elterveztek. Szerintem ez egy óriási üzlet lett volna – úgy tűnt volna ez az én hibám. Úgy néztek volna rám, mint ’Ó, istenem! Ez a nő rendezte a filmet, és kihagyott volna minden dolgot.’ Ez volt az egyetlen alkalom a karrierem során, amikor igazán azt éreztem, hogy csináljátok meg [egy másik rendezővel], és nem lesz nagy nyereség. És talán meg fogják érteni, és jobban fogják szeretni, mint ha én rendeztem volna.

Nem tudsz úgy filmeket készíteni, ha nem hiszel benne. Az egyetlen oka ennek, hogy az embereknek bizonyítani kell, hogy képes vagy rá. De semmit nem bizonyított volna, ha sikeresen megcsinálom. Nem gondoltam volna, hogy kapok egy másik esélyt, és nagyon hálás vagyok ezért.

Utólag jól döntött Jenkins, mikor visszautasította a filmet, hiszen a Marvel Moziverzum egyik legrosszabb alkotása lett a Thor: Sötét világ, szemben a Wonder Woman-nel, ami a DC és a Warner egyik legjobb alkotása lett az elmúlt években.

A Wonder Woman 1984 bemutatóját a stúdió két hónappal eltolta, így csak augusztus 14-én mutatják be a Csodanő legújabb kalandját.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.

Michael Waldron
BREAKINGFilmek

A Loki alkotója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén

A Multiverzum fő írója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén.