Wonder Woman 1984

10M dollár kenőpénzt kapott Gal Gadot és Patty Jenkins, hogy hallgatásukkal támogassák az HBO Maxot?

Botránnyal indulhat az HBO Max, rajta a 2021-es filmekkel.

Külföldi lapok szerint a Warner Bros. 10 millió dollárt fizetett a Wonder Woman 1984 rendezőjének és a sztárjának, hogy támogassák az HBO Max modelljét – holott Patty Jenkins korábban ellenezte a streamingszolgáltatót, s kitartott a mozik mellett. Most egyik napról a másikra megváltozott a rendező véleménye, s már a VOD mellett kampányol.

A 2020-as naptár a feje tetejére állt a koronavírus-járvány miatt, sok filmet be sem mutattak, jövőre halasztották. A Wonder Woman 1984 bemutatója is sokáig kérdőjeles volt, végül a Warner Bros. úgy döntött, nem tolják el a premiert, s év végén a mozik mellett digitális formában is bemutatják az HBO Maxon. Majd nem sokkal később a WarnerMedia bejelentette, hogy a teljes 2021-es filmpalettát elérhetővé teszi első naptól VOD-formában a mozik mellett, ami sokakban felháborodást váltott ki. Az AMC elsőként szólalt fel, hogy őket erről meg sem kérdezték, de nemcsak őket, a rendezőket, a producereket és a sztárokat sem. Christopher Nolan és Denis Villeneuve is bepöccent a stúdió döntésén.

A legújabb hírek szerint a Warner Bros. első akadálya a Wonder Woman 1984 csapata volt, őket kellett meggyőzni. A New York Times értesülései szerint a bejelentést megelőző napokban a Warner megkereste Hollywood két legnagyobb ügynökségét, a William Morris Endeavor-t (Gal Gadot színésznő képviselője) és a Creative Artists-t (Patty Jenkins képviselője).

Mint sokan mások, az ügynökségek sem teljesen értették a stúdió hozzáállását, hogy miért ragaszkodik ehhez, mikor sokkal több nyereségre tehetnének szert, ha a régi modell mellett, vagyis a mozik mellett voksolnának.

Egy feszült tárgyalás után, az AT&T tulajdonában álló Warner Bros. stúdióval megállapodtak abban, hogy Ms. Gadot és Ms. Jenkins több mint 10 millió dollárt kapnak, mindezt állítja két olyan nevét elhallgattatni kívánó személy, aki ismeri az ügy részleteit.

Úgy tűnik, hogy ez a stratégia bevált, mert azóta már Jenkins és Gadot is támogatja a digitális megjelenést, de a stúdió gondjai ezzel közel sem értek még véget. Állítólag más kliensek, színészek és filmrendezők is, köztük Will Smith, Margot Robbie és Keanu Reeves is hasonló összeget szeretne kapni azért, hogy jövőre megjelenő filmjeit digitálisan is bemutassák az indulás napján.

HBO Max
Total
4
Shares
Previous Article
A csodálatos Pókember 2.

Állítólag Andrew Garfield és Emma Stone is tárgyal, hogy A csodálatos Pókember után visszatérjenek a Pókember 3.-ban

Next Article
Kate Bishop

Hailee Steinfeld végre magára öltötte Kate Bishop teljes jelmezét a Sólyomszem-sorozat forgatásán

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!