x
BREAKING Filmek

UPDATE: Karácsonykor mutatják be a Wonder Woman 1984-et a mozikban és az HBO Maxon

Szép kis karácsonyi ajándék lesz az HBO Maxtól.

UPDATE: Karácsonykor mutatják be a Wonder Woman 1984-et a mozikban és az HBO Maxon
  • Publishednovember 19, 2020

Bár sokáig elkerülhetetlennek látszott, hogy a Wonder Woman 1984 bemutatóját nem tolják el ismét, a Warner Bros. nem szeretné tovább húzni a film sorsát, ezért év végén bemutatják. Éjjel jött a hivatalos megerősítés ezzel kapcsolatban, hogy a Gal Gadot főszereplésével készült második részt december 25-én fogják bemutatni egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón, utóbbi esetében mindezt extra költségek nélkül (azaz nem PVOD formában).

A Wonder Woman 1984 premierjét több alkalommal is le kellett fújni, pedig a filmet már 2019. december 13-án szerették volna bemutatni. Miután nem jött össze a tavalyi évben a premier, a filmet 2020 nyarára tolták, de sajnos a COVID-19 miatt többször is el kellett csúsztatni az időpontot. A Tenet bemutatója utána a Warner Bros. és Patty Jenkins rendező sokáig kitartott a filmszínházak mellett, hogy a folytatást mindenkinek a moziban kell megcsodálnia, de most úgy tűnik, hogy a streamingháború közepén a legjobb és legkézenfekvőbb döntést sikerült meghozni: a mozikban és online is bemutatják a filmet év végén.

A Warner egy nehéz döntést hozott nyár végén, mikor a mozikba küldte a Tenetet, és bár a film bevételei messze elmaradtak attól, mint amit elvártak volna tőle egy ideális világban, Christopher Nolan egyáltalán nem csalódott miatta. Tanulva a bemutatóból, a stúdió most úgy döntött, hogy online is be fogják bemutatni a filmet, ezzel pedig két legyet ütnek egy csapással, több bevételre tesznek szert és még az HBO Max streamingszolgáltató előfizetőinek száma is megugrik majd.

Egy probléma azonban mégis van ezzel a bemutatóval, hogy Magyarországon nem valószínű, hogy Karácsonykor kinyitnak majd a mozik az új rendeletek értelmében, valamint az HBO Max szolgáltatás sem elérhető itthonról – legalábbis VPN előfizetés nélkül nem. A hazai bemutatóval kapcsolatban megkerestük a forgalmazót és az HBO-t is, amint választ kapunk, megosztjuk veletek.

UPDATE: Megkeresésünkre a forgalmazótól azt a választ kaptuk, hogy egyeztetnek a filmet gyártó és forgalmazó stúdióval. Hamarosan hivatalos közleményt adnak ki erről. Másik oldalról az HBO Magyarországot is utolértük, de a streamingszolgáltató hazai indulásáról nem tudtak pontos információval szolgálni.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.