A Zsivány Egyes rendezője elmondta, a cím több jelentéssel is bír

Gareth Edwards rendező mondta, hogy a cím sokkal mélyebb dolgokat jelentenek, mint elsőre gondolnánk.

Gareth Edwards rendező elmondta, hogy a cím sokkal mélyebb dolgokat rejt magába, mint elsőre gondolnánk.

2013 februárjában jelentették be, nemsokkal azután, hogy a Disney felvásárolta a jogokat – potom 4 milliárd dollárért – a LucasFilm-től, hogy a jövőben nem csak Star Wars-trilógiákat, hanem önálló, úgynevezett spinoff részekkel is operálni fognak. Bob Iger kijelentését a stúdiótól vízióként is lehetett értelmezni. Lényegében csak megerősítették, hogy érkezni fog a Han Solo, és Boba Fett részek is a LucasFilm-nél, de az első ilyen spinoff kaland az a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet film lesz.

A filmet A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény részek idősíkjában kell elhelyeznünk, bő tíz perccel a negyedik epizód kezdete előtt fog befejeződni a Rogue One. A történet röviden az lesz, hogy a Lázadók csapata megpróbálja ellopni a Halálcsillag tervrajzait – már tudjuk, hogy sikerrel járnak, elmarad a poén. Mikor bemutatták a film címét, legtöbben azt feltételezték, hogy csak a Lázadok X-szárnyú pilótáihoz van köze, és más jelentést is hordoz. Ezt boncolta ki Gareth Edwards rendező, hogy vannak még meglepetések. A Rogue One: A Star Wars Story a franchise első olyan filmje, mely nem kapcsolódik szorosan a fő-saga-hoz, hanem önálló cselekménnyel fog bírni. Néhány hónappal korábban a LucasFilm elnöke, Kathleen Kennedy elárulta, hogy nem tervezik használni a Star Wars-filmek jellegzetes nyitóját sem, mert ez a rész merőben különbözik a klasszikusoktól, ezért egy más nyitót láthatnak a nézők – a kijelentés pillanatában még maga sem tudta, hogy mivel készülnek. Az Empire készített egy interjút a rendezővel:

Azon törtem a fejem, hogy vajon mit is jelentsen a cím. A „Zsivány Egyes” bizonyos értelemben egy katonai hívójel, de ez az első olyan film, ami szabadságot ad, és nem része a saga-nak, vagyis az Anakin szálnak. Így lett végül „gazember” belőle.

A történet szerint a Lázadók Szövetségéből egy maréknyi csapat arra készül, hogy együttes erővel szembeszálljanak a Birodalommal, és ellopják a Halálcsillag terveit – a rettegett fegyvert meg kell semmisíteni, mielőtt ártatlan emberek halnak meg. Ez egy kulcsfontosságú jelenete lesz a filmnek, hogy hétköznapi emberekből összekovácsolni egy olyan sereget, akik rendkívüli tettekre képesek, és a film végére valami nagyobbnak a részévé váljanak, hősként tekintsenek rájuk. A csapat vezetője Jyn Erso (Felicity Jones) lesz, akit a rajongók Han Solo-hoz hasonlítanak a filmben. Gareth erre is adott magyarázatot:

Ez is egy fajtája, hogy miként lehet leírni Jyn Erso-t a filmben. Ezeknek a daraboknak úgy érzem, hogy többes jelentősége van.

Egy hónapja jelent meg a második előzetes a filmhez, de nem tiszta, hogy mikor érkezik az utolsó trailer. A filmet december 15-én fogják bemutatni a mozikban.

Total
2
Shares
Previous Article

Folytatódik A kör – Samara visszatért

Next Article

Az Amerika kapitány: Polgárháború elején még a Kapitány ellen volt Hangya

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!