Főoldal Filmek Veszélyben a 007 Nincs idő meghalni bemutatója, 2021-re csúszik ez is?
Filmek

Veszélyben a 007 Nincs idő meghalni bemutatója, 2021-re csúszik ez is?

A Sony Pictures egyszer már eltolta a következő James Bond-film premierét, amit eredetileg áprilisban tartott volna, ám csak novemberben kerül műsorra a 007 Nincs idő meghalni.

498
007 Nincs idő meghalni

A Sony Pictures egyszer már eltolta a következő James Bond-film premierét, amit eredetileg áprilisban tartott volna, ám csak novemberben kerül műsorra a 007 Nincs idő meghalni.

A koronavírus-járvány miatt a 007 Nincs idő meghalni volt az első nagy blockbuster, aminek bemutatóját tavaszról őszre tolta a stúdió. Daniel Craig utolsó 007-es küldetését eredetileg április elején mutatták volna be, ám a kirobbant járvány és a mozik bezárásával lehetetlenné vált, hogy moziban bemutassák. Az eset után számtalan, majdhogynem az összes filmet eltoltak jobb esetben év végére, de még arra is van példa, hogy 2021-ig kell várnunk egy várva-várt alkotásra.

A James Bond franchise filmes jogait a Sony Pictures birtokolja, éppen az a stúdió, ami az utóbbi időben a legmegfontoltabb és biztosabb időpontokra csúsztatta a premiereket, ezért többekben is felmerült már a kérdés, hogy a novemberre halasztott jubileumi rész bemutatója nem került-e veszélybe. A Mail Online értesülései szerint, amit egy felettébb megbízható forrásra alapoznak, a stúdió fejében meg sem fordult, hogy VOD-formátumban, azaz streamingszolgáltatón mutassák be a filmet, de nem zárják ki, hogy akár 2021-re tolják a bemutatót.

Ha a következő évig kell várni a bemutatóra, akkor legyen úgy. Több száz millió dollárról beszélünk. Akkor mutassuk be, amikor a közönség biztonságban érzi magát, és beülnek majd a filmre. De ez egy idegtépő feladat.

Az MGM stúdió nagyságrendileg $30-50 milliót bukott pusztán azzal, hogy nem mutatták be időben a filmet, ami azért sem túl kecsegtető, hiszen a legújabb film költségvetése messze meghaladta a korábbi részek termelési költségét. Szóval nem lepődnénk meg, ha a Sony nem játszana hazárdjátékot, s a következő hetekben megerősítené a film eltolását a biztos(abb) 2021-re, amikor nem bukik újabb milliókat.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események