Főoldal Filmek A Dűne a legerősebb nyitóhétvégét hozta össze a Warner Bros. stúdiónak, amire a Joker óta nem volt példa
Filmek

A Dűne a legerősebb nyitóhétvégét hozta össze a Warner Bros. stúdiónak, amire a Joker óta nem volt példa

Az abszolút rekord nem jött össze, de a Warner Bros. legjobb kezdése a pandémia után.

162
Dűne

Amíg Európa több országában, köztük a szomszédos Ausztriában is bemutatták már Denis Villeneuve várva várt Dűne sci-fijét, a tengerentúlon és Kínában csak most jelent meg a film. 40,1 millió dolláros jegyeladással uralta az amerikai jegyeladást, és ezzel a Warner Bros. rekordot is felállított a pandémia után. A legerősebb háromnapos nyitást húzta be a jegypénztáraknál, amióta a stúdió a hibridmodellt alkalmazza, azaz egyszerre mutatják be a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón az idei filmeket.

A Dűne nyitóhétvégéje elég volt ahhoz, hogy maga mögé utasítsa a Godzilla Kong ellen akkori, 31 millió dolláros bevételét márciusban a pandémia kellős közepén. Igaz, a mostani box office nem volt elég ahhoz, hogy lekörözzön másik nagy blockbustert, például a 007 Nincs idő meghalni nyitóhétvégéjét, de itt szögeznénk le, hogy a 25. James Bond-filmet kizárólag a mozikban mutatta be az MGM, míg a Dűne a mozikban és minden HBO Max-előfizető számára extra költség nélkül elérhető volt már a megjelenés napján. Közben befutottak a kínai számok is. Hollywood második legnagyobb piacán a filmből 20M dollár folyt be a kasszába, ami annyira nem erős kezdés a távoli keleten.

Dűne

Ha már Bondhoz hasonlítottuk, egy másik összehasonlításban a Dűne messze elmaradt a Marvel Studios idei első mozifilmjétől. A Fekete Özvegy nyár közepén 80 millió dollárral kezdett a mozikban, amikor júliusban bemutatták a mozikban és online. Scarlett Johansson filmjén további 60 millió dollárt keresett a Disney a Premier Access megoldással, ugyanis az HBO Max szolgáltatásával ellentétben a Disney+ az előfizetői áron felül 29,99 dolláros extra költségért adta a filmet.

A Variety nagyjából 165M dollárra teszi a Dűne költségvetését, és ez már visszajött, ha az amerikai eladásokhoz hozzávesszük a nemzetközi bevételt. Ezen a hétvégén további 47,4 millió dollárral növelte nemzetközi bevételét a Dűne, amely így már 180,6 millió dollárt is meghaladja a bevétel. A globális összbevétel még ennél is jobb, a film 220,7 millió dollárral zárt.

A múlt héten már bemutatták a Peacock streamingszolgáltatón, de a mozikban csak most debütált a Gyilkos Halloween. David Gordon Green folytatása 14M dolláros jegybevétellel a második helyen végzett, ami 71%-os visszaesés a múlt hétvégi 50,4 milliós nyitóhétvégéhez képest. A Gyilkos Halloween bevétele már meghaladja a 73M dollárt a tengerentúlon, gyorsan könnyedén visszatermelte a 20 millió dolláros büdzsét.

Venom 2. - Vérontó

A harmadik helyen a 007 Nincs idő meghalni végzett 11,8 millió dollárral, és ezzel az amerikai piacon az összbevétel már elérte a 120 millió dollárt. A Venom 2. – Vérontó folyamatosan esik vissza, lendülete már csak a negyedik helyre volt elég 9,1 millió dollárral, és összbevétel ezzel 181 millió dollárra nőtt. A Disneytől a Hibás Ron 7,3M dollárral kezdett, és ez az ötödik helyet jelentette.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.

Marvelek
Filmek

Box Office: Az MCU eddigi leggyengébb bevételével nyitott a Marvelek

Ennyire rosszul még egy film sem kezdett az MCU-ban, mint a Marvelek.