x
Close


Közelgő események

Filmek

A Fekete Özvegy hatalmas rekorddal nyitott a jegypénztáraknál világszerte

A Fekete Özvegy jött és győzött a jegypénztáraknál.

A Fekete Özvegy hatalmas rekorddal nyitott a jegypénztáraknál világszerte
  • PublishedJuly 11, 2021

Ahogy arra számítani lehetett az előrejelzések alapján, a Marvel Studios és Cate Shortland rendezőtől a Fekete Özvegy nyitóhétvégéjén rekordot döntött a jegypénztáraknál, s nemcsak az amerikai mozikban tolongtak a rajongók megnézni az előzményt, hanem a világ minden pontján Scarlett Johansson filmjére voltak kíváncsiak.

A Marvel Studios legújabb alkotásából az első hétvégén több mint 80M dollárra becsülik a befolyt összeget a tengerentúlon, és ezt csak a mozik jegypénztárára értendő. Ez nagyon erős kezdés, ami abszolút pariban van a pandémia előtti időszakkal, és ha ehhez hozzávesszük még a Disney+ streamingszolgáltató Premier Access révén befolyt összeget, valamint a nemzetközi jegyeladásokat, akkor a film már átlépte a 200 millió dollárt is néhány nap alatt.

Fekete Özvegy
Fekete Özvegy

A szolgáltatók nagyon ritkán hozzák nyilvánosságra a digitális számokat, most azonban a Disney kivételt tett, s arról számolt be, hogy több mint 60 millió dollárt hozott nekik a Premier Access modell, vagyis a Disney+ havidíján túl $29.99 összegért cserébe lehetett csak megtekinteni online felületen a filmet a megjelenés napján. Még jobb a helyzet, ha hozzávesszük a nemzetközi jegypénztárakból befolyt összeget, ami becslések szerint 158 millió dollár, ezzel pedig a film már a 218M dollárt is átlépte. Ez azt jelenti, hogy a Fekete Özvegy megdöntötte a pandémia utáni időben bemutatott rekordot, amit eddig a Halálos iramban 9. része tartott.

David A. Gross, a Franchise Entertainment Research munkatársa úgy fogalmazott a Variety lapnak, hogy bizonyára magasabb lenne ez a szám, ha minden mozit kinyitottak volna, és a COVID miatt nem lennének korlátozások a világon, valamint a Disney mellőzi a streamingszolgáltatót, és kizárólag a moziban mutatták volna be a filmet. Ugyanakkor kiemelte, hogy sokkal lenyűgözőbb ez a szám a korlátozások alatt. És a jelek szerint 24 film és három Disney+ sorozat bemutatója után a Marvel Moziverzum nem mutat lassulást, és a rajongók sem unják még meg a szuperhősöket.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.