x
Close


Közelgő események

Filmek

A Fekete Özvegy budapesti jelenetében kiszúrtátok a Wolverine húsvéti tojást?

A Fekete Özvegy már a mozikban.

A Fekete Özvegy budapesti jelenetében kiszúrtátok a Wolverine húsvéti tojást?
  • PublishedJuly 11, 2021

Elég volt egy pislantás, hogy lemaradjatok a Fekete Özvegy budapesti jelenetéről, amiben kaptunk egy utalást az X-Men képregények egyik legnagyobb karakterére, Rozsomákra, vagy ahogy a filmekben hívták Farkasra. Most, hogy a Disney birtokolja a Fox jogait, a Marvel Studios kedvére használhatja az X-Men karaktereket és a helyszíneket a Marvel Moziverzumban.

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoiler olvasható.

Legutóbb A Sólyom és a Tél Katonája című Disney+ sorozatban kaptunk easter egget. Akkor a Madripoor tűnt fel, az X-Men univerzum egyik ikonikus helyszíne. Bár a Madripoornak megvan a maga gazdag történelme, a karakterekről már nem is beszélve, de leginkább Rozsomák révén maradt emlékezetes a városállam. A Marvel Moziverzum legújabb alkotásában újabb utalást kaptunk a karakterre, ugyanis néhány másodpercre feltűnik Rozsomák bárja a filmvásznon.

Madripoorban töltött ideje alatt egy Pricess Bar nevű bár tulajdonosa és üzemeltetője volt Rozsomák. A Fekete Özvegy budapesti akciójelenetében, amikor Natasha és Yelena a metróaluljáróba menekülnek Kiképzővel a sarkukban, a háttérben egy pillanatra feltűnik a rózsaszínű, neon feliratú bár – és talán nem véletlen hagyhatták ott azt a boltot a filmben, nem gondoljátok? Lehet vitázni erről, hogy mennyire véletlen vagy szándékos, de a stúdió már bebizonyította az elmúlt évtizedben, semmi sem a véletlen műve. Konkrét utalást nem kaptunk Rozsomákra a filmben, de az, hogy a bár szó szerint helyett kapott a filmben, azt mutatja, hogy a stúdió már dolgozik a karakter debütálásán. Csak idő kérdése, hogy mikor dobják be az X-Meneket.

Tavaly télen bejelentették, hogy Jon Watts rendezővel a fedélzetén készül az új Fantasztikus Négyes mozi, de hogy a legendás X-Menek mikor kapnak szerepet, egyelőre még titok, de elnézve a folyamatos utalásokat, hamarosan ők is beléphetnek a filmtörténelem legnagyobb összefüggő univerzumába.

A Fekete Özvegy már a mozikban és online, a Disney+ streamingszolgáltatón is megtekinthető Premier Access előfizetéssel bizonyos országokban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.