Főoldal Filmek Scarlett Johansson elárulta, hogy egy szexi jelmezt akartak ráerőltetni A tél katonájában
Filmek

Scarlett Johansson elárulta, hogy egy szexi jelmezt akartak ráerőltetni A tél katonájában

Fekete Özvegy is szembesülni kényszerült ezzel a ténnyel, hogy csak egy szexszimbólum.

407
Fekete Özvegy

Több sztorit is hallottunk arról, hogy bizonyos tekintetben Fekete Özvegy csak egy szexszimbólum volt a Vasember 2. részében. A Fekete Özvegy bemutatója kapcsán Scarlett Johansson azt is elmesélte, hogy az Amerika kapitány: A tél katonája című filmben a teniszezőkre jellemző fehér kis szexi jelmezt kapott volna, de ő visszautasította azt.

Victoria Alonso, a Marvel Studios gyártásért felelős alelnöke nemrég elismerte, hogy még mindig zavarja Fekete Özvegy szexuális ábrázolása a Vasember 2.-ben, miközben az című önálló filmben Natasha Romanoff szembemegy minden korábbival, köztük például azzal, ahogy a korábbi filmekben ábrázolták a karaktert, s gúnyt űz a klasszikus pózból, ami nyilvánvalóan férfi nézők miatt került bele a filmbe.

Fekete Özvegy

Ezzel a nagy problémával a 2014-es az Amerika kapitány: A tél katonájában is meg kellett küzdenie Scarlett Johanssonnak, amikor azzal szembesítették, hogy szőke parókát és hiányos ruhadarabot kell viselnie.

Bizonyos értelemben úgy tekintek rá, mint egy jelmezre, amit visel. Akkoriban a Marvel érdekelt volt abban, hogy a karakter alakváltó legyen. Amikor az Amerika kapitány: A tél katonáját forgattuk – ez egy nagyon vicces dolog – a karakter megjelenése fantasztikus volt. Először abban a gyönyörű autóban begurul, felveszi a Kapitányt, de kezdetben úgy szerepelt a forgatókönyvben, hogy női teniszruhát és szőke parókát visel. Ezt a tervet nagyon gyorsan elvetették.

Sok férfi író dolgozol együtt. A dolgok olykor eltolódnak. Része kell, hogy legyél a változásnak. A közönség is megkövetel dolgokat, és van egy kulturális váltás, és ez mindent egy progresszívebb irányba terel. Ez egy folyamat volt.

Scarlett Johansson

Az idő múlásával egyre kreatívabb jelmezeket kapott Fekete Özvegy, majd így utólag már elismerősen beszélt Natasha szereléséről, amit a Vasember második filmben viselt. Johansson szerint Mary Zophres egy hihetetlen jelmeztervező, aki egy abszolút femme fatale stílusú (tekintetcsalogató) megjelenést kölcsönzött a karakternek. Nem túlzás azt állítani, hogy a karakter szerepe és ábrázolása is megváltozott az elmúlt években, már nem egy szexszimbólum volt a filmvásznon, hanem fontos szereplője a történetnek.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...