Főoldal Filmek Elmagyarázzuk, hogy mit jelent a Fekete Özvegy végén a stáblista utáni jelenet
Filmek

Elmagyarázzuk, hogy mit jelent a Fekete Özvegy végén a stáblista utáni jelenet

Nem létezik Marvel-film stáblista utáni jelenettel.

550
Fekete Özvegy

A Fekete Özvegy végre megérkezett a mozikba és a Disney+ streamingszolgáltató felületén is megtekinthető Scarlett Johansson utolsó filmje szuperhősként. Ahogy megszokhattuk, a film végén van egy jelentet, amiért érdemes végigülni a több perces fel stáblistát. Nem mindenkinek egyértelmű, hogy mit jelent ez a folytatásra nézve, s leginkább azok számára lehet érdekes, akik látták A Sólyom és a Tél Katonája című Disney+ sorozatot.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

A stáblista legvégére került a jelenet, ami némileg meglepő, ugyanis a Marvel Studios általában utalást szokott tenni a filmek végére, egyetlen a stáblista elő és egyet a legvégére. Most először kapunk nagy utalást egy Disney+ sorozatra a filmvásznon, valamint közelebb kerülünk ahhoz is, hogy megfejtsük a Marvel Moziverzum jövőjét, hiszen feltűnik a képregények híres kettős ügynöke, aki időközben csapatot kezdet verbuválni a hősök ellen. A jelenetben Yelena Belova egy kutyával az oldalán sétál a temetőben, és hamarosan világossá válik, hogy a Bosszúállók: Végjáték eseményei után járunk, amikor is megpillantjuk Natasha sírját. Yelena egy kis plüssmacit helyez a sírra, majd egy másik karakterre szipogására leszünk figyelmesek. A kamerában feltűnik Julia Louis-Dreyfus karaktere, azaz Valentina Allegra de Fontaine, akivel már korábban találkoztunk. Valentina az allergiáról kezd panaszkodni, amit Középnyugaton tett látogatásával magyaráz (itt nevelkedett Yelena és Natasha). A jelenetből kiderül, hogy időközben az Özvegy egyik munkaadója lett Valentina. Yelena szabadságát tölti, de amikor Val elárulta, hogy Sólyomszem a következő célpont, Yelena szemlátomást vérszemet kap. A titokzatos nő azt is elmondja, hogy Clint Barton felelős Natasha haláláért.

Nem derül ki ebből, hogy Valentina mire készül, de eddig két karaktert is maga mögé állított: U.S. Agent már csatlakozott hozzá A Sólyom és a Tél Katonája végén, most pedig egy Fekete Özvegy is. Nem tudni, hogy Barton miért került célkeresztbe, de könnyen lehet, hogy a Bosszúálló valami rosszat tett Roninként, hiszen a tableten azt a képet mutatja, amikor a Végjáték előtt Barton leszámolásba kezdett.

Fekete Özvegy

Korábban már megerősítették, hogy Florence Pugh visszatér a Sólyomszem című sorozatban, azaz a Fekete Özvegy végén látott jelenet ott folytatódik. Yelena története többféleképpen is folytatódhat: Sólyomszemtől megtudja az igazságot, hogy Natasha feláldozta magát, vagy a Vörös Szoba egykori bérgyilkosa gonosz útra lép, és legrosszabb esetben még Roninnal is végez, s így pedig Kate Bishop átveheti a karakter szerepét a jövőben.

A tervek szerint valamikor az év végén fogják bemutatni a Sólyomszem-sorozatot a Disney+ streamingszolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események