x
Filmek

A 007 Nincs idő meghalni producere elvetette a mellékszereplőkről szóló spinoffok lehetőségét

A James Bond franchise mégsem bővül új karakterekkel alkotásaival?

A 007 Nincs idő meghalni producere elvetette a mellékszereplőkről szóló spinoffok lehetőségét
  • Publishedoktóber 9, 2021

Annak ellenére, hogy a legutóbbi 007 Nincs idő meghalni című filmben olyan közkedvelt karaktereket mutattak be, mint Nomi vagy Paloma, a franchise régi producere nem tervezi, hogy ezek az új karakterek egy önálló saját filmmel térjenek vissza. Azért is annyira meglepő Barbara Broccoli kijelentése, hiszen korábban ő maga vetette fel ennek a lehetőségét, amikor a női James Bondról kérdezték.

Miután az MGM eladósorra került, az Amazon felvásárolta a stúdiót, s vele együtt a James Bond franchise is a világ egyik legnagyobb vállalat kezébe került. A felvásárlást követően azonnal beindultak a találgatások, hogy ezzel akár sorozatok is készülhetnek az Amazon saját streamingszolgáltatójára, az Amazon Prime-ra. A legfelkapottabb téma a női főszereplős sorozat volt, de a jelek szerint egy időre el kell felejtenünk ezt, mert nem kapnak zöld jelzést ezek a spinoff tévés sorozatok és mozifilmek.

007 Nincs idő meghalni

A 007 Nincs idő meghalni című filmben két új, nagyon vagány női karaktert is ismerhettünk meg, akik saját lábakon is megállnának. Lashana Lynch és Ana de Armas karaktereiről van szó, előbbit James Bond távollétében kinevezték 007-es ügynöknek, s ezzel ő lett az első női 007-es, utóbbi pedig a legvagányabb CIA informátort játszotta, akit valaha láttunk képernyőn.

A sikerét ezeknek a filmeknek a központi karakter jelenti. Nem csináltunk [spinoffot] a múltban, és nem hiszem, hogy a jövőben terveznénk ilyet tenni. De ki tudja?

Barbara Broccoli

Kétségtelenül óriási lehetőség rejlik a James Bond franchise tévésorozataiban és spinoffjaiban a filmvásznon, a franchise mögött álló csapata jelenleg nem tervezi ilyen mértékben bővíteni ezt a sikeres filmsorozatot. Valahol érthető egy olyan időszakban, amikor a mozilátogatók elvárják a készítőktől, hogy a Marvel Moziverzum mintájára minden kapcsolatban legyen egymással, ami egyúttal átok is, hiszen a Marvel Studios ilyen magasra tette a mércét.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.