Főoldal Filmek Az Amazon közel 9 milliárd dollárért megvette az MGM stúdiót és vele olyan címeket, mint a James Bond, a Rocky vagy a Tomb Raider
Filmek

Az Amazon közel 9 milliárd dollárért megvette az MGM stúdiót és vele olyan címeket, mint a James Bond, a Rocky vagy a Tomb Raider

Megvették az egyik legősibb hollywoodi filmstúdiót.

300
Metro-Goldwyn-Mayer

Még május elején számoltunk be arról, hogy az Amazon kivetette hálóját Hollywood egyik legrégebbi filmgyárára. 2010-ban már a csőd szélére került a Metro-Goldwyn-Mayer, de életben maradt, azonban a tavalyi év végén ismét arról beszéltek, hogy vevőt keres a stúdió. Ma megerősítést kapott, hogy az Amazon lett a befutó, 8,45 milliárd dollárért felvásárolta a stúdiót és vele a James Bond, a Tomb Raider, a Csillagkapu és még sok más legendás franchise hullik Jeff Bezos ölébe.

A hetek óta tartó találgatásnak vetettek véget ma, hogy az Amazon megvásárolja Hollywood egyik legrégebbi stúdióját. Az MGM közel egy évszázados filmes múlttal rendelkezik, és rengeteg klasszikus filmcím köthető az oroszlános filmgyár fanfárjához, és ezek a jövőben az Amazon Studios palettáját erősítik. A stúdió nem viccel, igyekszek tartani a lépést, és csak a tavalyi évben 11 milliárd dollárt fizetett ki más filmek és sorozatok jogaiért, köztük például a Chris Pratt nevével fémjelezett The Tomorrow Warért is 200 millió dollárt fizettek.

Sokan úgy gondolták, hogy ezzel a nagy felvásárlással búcsút inthetünk az MGM logójának, azonban az Amazonnak más tervei vannak. A terv az, hogy segítenek megóvni az MGM örökségét és filmkatalógusát, miközben nagyobb hozzáférést biztosítanak az ügyfeleknek a már meglévő tartalomhoz. A felvásárlással gyakorlatilag az Amazon megmenti az MGM-t a csődtől, s lehetővé teszik, hogy a stúdió továbbra is azt tegye, amihez legjobban ért: a nagyszerű történetmesélést. Várhatóan hamarosan új filmeket és sorozatokat fognak bejelenteni.

Mike Hopkins, az Amazon Studios és a Prime Video vezető alelnöke úgy fogalmazott, hogy több mint 4000 film található az MGM gyűjteményében, és ezek között talán a legismertebbek, a James Bond, a Rocky, a Tomb Raider, a Robotzsaru, A hét mesterlövész, a Holdkórosok, a Creed, a Tizenkét dühös ember, a Doktor Szöszi, A rózsaszín párduc és még sok más klasszikus. 17 ezer tévéműsor, köztük a Fargo, a Vikingek és A szolgáló lány meséje, amelyek együttesen több mint 180 Oscar-díjat és 100 Emmyt nyertek.

A Prime Video kínálatában több nagyszerű film és sorozat sorakozik, és ez most James Bond, Robotzsaru vagy a Tomb Raider karaktereivel bővül, illetve új történetekkel egészíthetik ki. A James Bond franchise különösen csábító, hogy a mozifilmek mellett a mellékszereplők vagy akár egy fiatal 007-es ügynökkel a főszerepben a tévéképernyőjén meséljék tovább a történetet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Fallout
Előzetesek

Az Amazon egy előzetessel mutatta be a Fallout poszt-apokaliptikus világát

Végre láthatjuk, milyen lesz a Fallout élőszereplős sorozatadaptációja.

Fallout
BREAKINGSorozatok

Bemutatták az Amazon érkező Fallout sorozatának mutánsait és páncélosait

Pazar képeket kaptunk a hamarosan érkező Fallout-sorozat szereplőiről.