Metro-Goldwyn-Mayer

Az Amazon egy 9 milliárd dolláros ajánlatot tett a MGM vállalat felvásárlásáért

Tárgyalások már elkezdődtek a stúdió felvásárlásáról.

Már korábban is lehetett hallani arról, hogy vevőt keres az MGM, mert egyedül nem lesz képes életben maradni a következő évtizedben, és erre valószínűleg még a koronavírus-járvány okozta nehézségek is rátettek egy lapáttal. A stúdió nevéhez és fanfárjához több nagy múltú franchise is kötődik, többek között a James Bond, A szolgáló lány meséje, a Rocky, a Csillagkapu, a Robotzsaru, a Doktor Szöszi, a Vikingek és még sorolhatnánk a több évtizedre visszanyúló katalógust. Számos gyártó és forgalmazó cég, valamint az Epix hálózatán fellelhető tartalom is új kézbe kerülhet a közeljövőben.

A Variety értesülései szerint az Amazon egy 9 milliárd dolláros ajánlattal kereste meg a vállalatot. A hírt még a The Information robbantotta ki tegnap nap közben, hogy az eladó Metro-Goldwyn-Mayer vállalatért bejelentkezett a világ egyik legnagyobb cége, az Amazon. Az első információk szerint 7-10 milliárdos sávról beszélgetnek a felek, ám a Variety szerint inkább a felső határt súrolja az összeg, és kilencmilliárd amerikai dollárért vihető az MGM.

James Bond

Nem az a nagy hír, hogy felvásárolnák az MGM vállalatot, hiszen 2020 decembere óta tudjuk, hogy eladósorba került, inkább azon akadt meg a szemünk, hogy az Amazon kezébe kerülhet. Az Amazon évekig az áruházról volt ismert, majd beszállt a felhőszolgáltatásba, s napjaink egyik vezető informatikai óriásává nőtte ki magát, valamint az utóbbi időben a filmkészítésbe is belekóstolt. Hatalmas összegből forgatják az Amazon gyártású A Gyűrűk Ura-sorozatot.

A tegnapi napon egy másik érdekes bejelentésre is sor került, ami akár összefüggésben is állhat az MGM felvásárlásával. Az AT&T bejelentette, hogy leválasztják a WarnerMedia cégcsoportot, s egyesítik a Discovery-vel. Ezek után annyira már nem meglepő, hogy az Amazon szeretné megvásárolni az MGM-t, s ezzel nagyon értékes címek birtokába kerülne. Nem tudni, hogy hol tartanak a tárgyalásokkal, egymásnak ellentmondó híreket hallani, csak az jelenthető ki, hogy javában folynak az egyeztetések, ugyanakkor nem zárhatjuk ki azt sem, hogy nem sikerül megegyezniük a feleknek.

Total
0
Shares
Previous Article
Kígyószem - G.I. Joe: A kezdetek

Egy rövid teaser előzetest kapott a Kígyószem - G.I. Joe: A kezdetek

Next Article

Egy rejtélyes játék jelent meg a PlayStation áruházában

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!