Főoldal Sorozatok Minden idők legdrágább tévés produkciója lesz az Amazon készítésű A Gyűrűk Ura című tévésorozat
Sorozatok

Minden idők legdrágább tévés produkciója lesz az Amazon készítésű A Gyűrűk Ura című tévésorozat

Már az első évadra rengeteg pénzt költöttek el.

170
A Gyűrűk Ura

Azt már tudjuk, hogy az Amazon Studios nem lacafacázik dollármilliókat eltapsolni, ha A Gyűrűk Ura című sorozatról van szó. Mondhatnánk, hogy az HBO előre látta, hogy a tévésorozat egy pénztemető lesz, amikor nem csapott le a jogokra. De ez nem tántorította el az Amazon csapatát, belevágtak, s egy ideje már Új-Zélandon forgatnak.

Kissé nyögvenyelősen indult be a forgatás. Előbb a főszerep körül támadt gond, hogy ki játssza majd, miután Will Poulter lemondta. Végül Robert Aramayoé lett a főszerep, majd később a teljes szereplőgárdát bejelentették. Ennek már több mint egy éve, de még semmit sem láttunk A Gyűrűk Ura-sorozatból. Majd év elején egy kiszivárgott írásból értesültünk a helyszínekről és a főgonosz kilétéről is, de ez minden. Bár nagy a titkolózás a sorozat körül, egy napvilágot látott jelentés szerint ehhez foghatót még nem láttunk tévés berkekben.

Soha ennyi összeget nem fizettek még egy sorozat évadáért. A The Hollywood Reporter értesülései szerint, csak az első évad munkálatai 465 millió dollárba fáj a stúdiónak. Felfoghatatlan, szinte már őrületes összegből készül a sorozat, főleg azok után, hogy korábban arról számoltak be, hogy a streamingszolgáltatás nagyjából 500 millió dollárral finanszírozza J.R.R. Tolkien adaptációját, de nem egy évadra költenek el ennyi pénzt. A lap megemlíti, hogy ezek a későbbi évadoknál csökkenhetnek, úgymond egyszeri nagy beruházásokat takar ez a nagy összeg, benne a jogdíjakat és a díszletek megépítését is, amiket a későbbi évadoknál is használni tudnak.

A gyártási költséget Új-Zéland gazdaságfejlesztési és turisztikai minisztere osztotta meg, hogy az Amazon Studios lelkes, horribilis összeget költenek el, sőt, azt is megtudtuk, hogy 5 évaddal terveznek, és akkor még nem beszéltünk úgynevezett spin-off sorozatokról, melyek megint csak kilátásban vannak.

Amit elmondhatok, hogy az Amazon csak az első évadra mintegy 650 millió új-zélandi dollárt fog elkölteni. Ez fantasztikus, valóban az… ez lesz a legnagyobb televíziós sorozat, ami valaha készült.

Stuart Nash

Ez az összeg még filmeknél sem gyakori, ilyen büdzséből csak a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték gazdálkodott, de ahogy már mondtuk, még a legsikeresebb tévésorozatok sem kaptak ilyen összegű támogatást. Az HBO nagysikerű a Trónok harca nagyjából 100 millió dollárt emésztett fel évadonként. Az első évadnál az egyes epizódok hozzávetőleg 6 millió dollárból készültek, bár ez az összeg az utolsó 8. évadra már 15 millióra emelkedett.

Korábbi beszámolók szerint a sorozat Középfölde másodkorának idején játszódik, azaz évezredekkel a Hobbit- és A Gyűrűk Ura-filmtrilógia előtt, a királyságok alapításának idején. A stúdió pedig úgy számol, hogy még idén bemutatják az első részt.

A Gyűrűk Ura
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Fallout
Előzetesek

Az Amazon bemutatta a Fallout poszt-apokaliptikus világát az első előzetesben

Végre láthatjuk, milyen lesz a Fallout élőszereplős sorozatadaptációja.

Fallout
BREAKINGSorozatok

Bemutatták az Amazon érkező Fallout sorozatának mutánsait és páncélosait

Pazar képeket kaptunk a hamarosan érkező Fallout-sorozat szereplőiről.

Fallout
Sorozatok

Bejelentették, mikor érkezik a Fallout élőszereplős sorozatadaptációja

Nagy előzetes továbbra sincs, de legalább már tudjuk, mikor érkezik a Fallout.