A Gyűrűk Ura

Megvan A Gyűrűk Ura-sorozat szinopszisa, a helyszínek és egy minden korábbinál félelmetesebb főgonosz

A koncepció nagyon biztató, várjuk a megvalósítást.

Rendkívül nagy izgalom övezi az Amazon Studios várva-várt projektjét, A Gyűrűk Ura franchise tévésorozatát. A sorozatot már évekkel korábban bejelentették, de nem sokkal a bejelentés után a főszereplőt alakító Will Poulter kiszállt a projektből. A megüresedett szerepet végül Robert Aramayo kapta, s ezzel teljes lett a szereplőgárda.

A stúdió majdnem napra pontosan egy éve jelentette be, hogy minden szerep elkelt, jöhet a forgatás. Alig kezdték el a munkát, és újabb problémával kellett szembesülniük. Ezúttal a COVID tett keresztbe, hónapokra le kellett állni az új-zélandi munkálatokkal. Ősszel azonban folytatódott munka, nemrég pedig újabb húsz szereplővel bővült a sorozat.

Nagy titok övezte a projektet, hogy miről fog szólni, kik lesznek a szereplők, most azonban az egyik külföldi lap felfedte, hogy mire is számíthatnak a rajongók. A The One Ring megerősítette a korábbi híreket, miszerint a sorozat Középfölde történelmének másodkorában játszódik. Most már azt is tudjuk ebből, hogy a cselekmény évezredekkel A hobbit– és A Gyűrűk Ura-trilógia eseményei előtt játszódik, vagyis elfelejthetünk minden ismerős arcot, akiket megismertünk a korábbi filmekben. A szinopszisban utalást kapunk [J.R.R.] Tolkien tollából papírra vetett legnagyobb gonosztevőre is, aki azzal fenyegetőzött, hogy az egész világot sötétségbe borítja.

Az Amazon Studios készülő sorozata első alkalommal hozza el a képernyőkre Középfölde másodkori történelmének hősi legendáit. Ez az epikus dráma évezredekkel játszódik J. R. R. Tolkien A hobbit és A Gyűrűk Ura alkotásainak eseményei előtt, és a nézőt egy olyan korszakba repíti vissza, amelyben hatalmas erőket szabadítottak fel, királyságok emelkedtek fel dicsőségben, és omlottak össze, nem mindennapi hősök mérettettek meg, a reményt a legfinomabb fonalak tartották, és Tolkien tollából papírra vetett legnagyobb gonosztevő, aki az egész világot sötétséggel fenyegette. Egy viszonylag békés korszakban veszi kezdetét a sorozat, ami egy csapatnyi karaktert követ nyomon, közöttük ismerős és új arcokkal egyaránt találkozhatunk, miközben szembeszállnak a gonosszal, akinek visszatérése régóta rettegésben tartotta egész Középföldét. A Ködös-hegység legsötétebb mélységeitől a tündék fővárosának, Lindon varázslatos erdőin és Númenor lenyűgöző szigetkirályságán át, a térkép legtávolabbi pontján át, ezek a királyságok és karakterek kőbe vésik majd örökségeiket, amelyek sokáig fennmaradnak azután is, hogy ők már eltávoznak.

Hivatalosan még nem leplezték le a sorozat bemutatóját, de az események fényében várhatóan már az idei évben „jegyet válthatunk” az első részekre az Amazon Prime kínálatában. J.A. Bayona tavaly leforgatta a két részből álló pilotot, ami megadja az egész sorozat alaphangját. Jelenleg a pilot utómunkáján dolgoznak, mialatt a stáb a folytatásra készül Új-Zélandon. Az első két évadot egymás után fogják filmre venni, és minimum 5 évaddal tervez a stúdió, évadonként 8-10 résszel.

Total
17
Shares
Previous Article
Kevin Feige

Kevin Feige állítása szerint, a Marvel Studios legalább 2029-ig kidolgozta a terveket

Next Article
Netflix

A Netflix ígérete szerint minden hétre új film- vagy sorozatpremiert kapunk 2021-ben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!