Főoldal Sorozatok A Star Trek 4. írói készítik a Gyűrűk Ura sorozat forgatókönyvét
Sorozatok

A Star Trek 4. írói készítik a Gyűrűk Ura sorozat forgatókönyvét

A Star Trek: Mindenen túl és a Star Trek 4. két forgatókönyvírója írja a szkriptet az Amazon keze alatt készülő Gyűrűk Ura sorozathoz.

798
A Gyűrűk Ura

A Star Trek: Mindenen túl és a Star Trek 4. két forgatókönyvírója írja a szkriptet az Amazon keze alatt készülő Gyűrűk Ura sorozathoz.

A Deadline információ szerint az Amazon Studios John D. Payne és Patrick McKay forgatókönyvíró párost szerződtette, hogy átültessék J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura című könyveit a televíziók képernyőire. Payne és McKay már elkészült a Star Trek franchise negyedik rész forgatókönyvével, hiszen a tervek szerint jövő év elején kezdik is a forgatást, de a lap forrása azt is kiderítette, hogy J.J. Abrams producer volt az, aki beajánlotta íróit az Amazonnál. Még az sem kizárt, hogy a következő időszakban többen csatlakozni fognak a bejelentett két íróhoz, hiszen külön erre a feladatra az Amazon létrehozott egy írói szobát is. De még azt sem tudjuk, hogy ki készíti majd a sorozatot, illetve az Amazon eddig nem kívánta megnevezni a popkulturális sorozat producereit sem. Várhatóan hamarosan erre is sor kerül majd.

Payne és McKay egy nyilatkozatot is kiadott, amelyben a következőket mondták el:

Abban a gazdag világban, amit J.R.R. Tolkien megalkotott tele méltósággal és szívvel, bölcsességgel és összetettséggel. Határozottan örülünk, hogy partnerek lehetünk abban az Amazonnal, hogy újra életre keltsük mindezt. Úgy érezzük magunkat, mint Frodo, aki elindult a Megyéből – ez egy életre szóló kaland kezdete.

Korábban Peter Jackson volt az a rendező, aki életre keltette Tolkien világsikerű Gyűrű Ura könyvtrilógiáját a mozivásznon, majd a 2010-es évek elején elkészült egy spin-off a filmsorozat Hobbit néven. Az Amazon most arra készül, hogy sorozat formájában bemutassa nekünk Középföldét még abból az időből, hogy megalakult volna a Gyűrű Szövetsége. A gyártásba természetesen besegít Tolkien produkciós cége, a Tolkien Estate and Trust vállalat, a HarperCollins és a New Line Cinema is. Hogy mikor láthatjuk a sorozat első részét, nem szolgáltak pontos információval, de a The Hollywood Reporter forrásai úgy tudják, hogy erre 2021-ben kerülhet leghamarabb sor.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Filmek

Képeken a decemberben érkező A Gyűrűk Ura animációs film

A The War of the Rohirrim A Gyűrűk Ura univerzum egy régi...

Szárnyas fejvadász 2049
Sorozatok

Michelle Yeoh szerepelhet a Szárnyas fejvadász 2099 sorozatban

Az Oscar-díjas színésznő lehet az Amazon Prime új cyberpunk sorozatának főszereplője.