MGM

Az MGM vevőt keres, tokkal-vonóval eladó a teljes stúdió a filmes jogokkal együtt

A James Bond franchise sorsa sem eldőlt még.

Két éve már elkelt Hollywood legrégibb stúdiója, akkor a The Walt Disney vásárolta fel a 20th Century Foxot, most pedig egy másik nagy múltú stúdió került az eladás szélére. Az MGM Holdings vállalat értesüléseink szerint megvásárolható lesz hamarosan, legalábbis a stúdiónál már vizsgálják az eladás lehetőségét.

A stúdiónál úgy gondolják, hogy a birtokukban lévő filmcímek – köztük a James Bond franchise – vonzó lehet más, nagyobb stúdiónak, akik bővíteni szeretnék tárházukat. A James Bond egyébként is egy olyan cím, amire sok stúdió szerette volna már rátenni a kezét, de még nem sikerült kivásárolni a címet. A Netflix ősszel már bejelentkezett a stúdiónál, hogy megvásárolnák a 007 Nincs idő meghalni terjesztési jogát, de akkor még úgy fogalmaztak, hogy a film nem eladó – legalábbis nem annyiért, amit a Netflix kifizetett volna.

A Wall Street Journal értesülései szerint azonban az eladással kapcsolatban tanácsért a Morgan Stanley és a LionTree LLC cégekhez fordult a Metro-Goldwyn-Mayer. A LionTree már dolgozott együtt az MGM stúdióval a múltban. A tőzsdei részvények alapján és az elmúlt időben felhalmozott adóssággal együtt az MGM piaci értéke ma 5,5 milliárd dollárra tehető. (Csak zárójelesen, a Disney 4 milliárd dollárért vásárolta meg a Lucasfilmet George Lucastól, és 71,3 milliárd dollárért kelt el a 20th Century Fox két éve.)

Az Anchorage Capital jelenleg az MGM legnagyobb részvényese, amit a Goldman Sachs korábbi ügyvezetője, Kevin Ultrich vezet most. Ezen felül, az MGM igazgatótanács élén áll még Ulrich. A stúdió birtokában több mint 4000 cím van, és 17 ezer órányi televíziós program, beleértve a Rocky és A hobbit blockbustereket, valamint A szolgáló lány meséje és a Vikingek tévés műsorokat is. Sajnos azonban az idei év nem úgy alakult a stúdió számára, ahogy szerették volna. Több alkalommal is el kellett halasztani a jubileumi Bond-film bemutatóját is. A 007 Nincs idő meghalni film a tervek szerint csak 2021. április 2-én fog megjelenni a mozikban.

Az elmúlt években olyan nagy címeket láttunk az MGM-től, mint a Bond, A hobbit, vagy a Rocky franchise spin-off mozifilmjeit, a Creed első, illetve második részét, ami világszerte csaknem 173 millió dollárt hozott.

007 Nincs idő meghalni
Total
1
Shares
Previous Article

Mire készül a Riot Games?

Next Article

Ez lesz a januári Games with Gold kínálat

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!