007 Nincs idő meghalni

Az MGM egy ponton 800M dollárt szeretett volna kapni a 007 – Nincs idő meghalni jogaiért a streamingszolgáltatóktól

Tárgyalásokra tényleg sor került, de az összeget ismerve, hamar megrekedtek.

Néhány napja kiderült, az MGM stúdió és több streamingszolgáltató között valóban tárgyalásra került sor, ahol a 007 – Nincs idő meghalni jogait vitatták meg. A Netflix és az Apple TV+ is bejelentkezett a film terjesztési jogáért, hogy közvetlenül digitálisan mutassák be, de csak egynek voltak komolyak a szándékai. Ez a szolgáltató azonban nem tudott annyit fizetni, amire a stúdió igent mondott volna.

Hétvégén kaptuk a hírt, hogy a Daniel Craig főszereplésével forgatott új Bond-film elkerülheti a mozikat, miután bejelentkezett rá két streamingszolgáltató is. Előbb csak pletykának tűnt, majd néhány nappal később az MGM is reagált, bár nyíltan nem mondták ki, hogy tárgyalásra került volna sor, de nem is cáfoltak, mindössze annyit fogalmaztak meg kommünikéjükben, hogy a film nem eladó. A The Hollywood Reporter azonban nem hagyta annyiban a témát, és utánajártak, milyen összegről ment a diskurzus.

A lap megerősítette, hogy valóban sor került tárgyalásra, de csak az Apple-nek voltak komolyak a szándékai, és egy 350-400 millió dolláros ajánlatot tettek a filmért. Ez azonban nem volt elég kecsegtető a stúdió számára, mert csak 650-700 millió dollár ellenében engedték volna át a terjesztési jogokat a streamereknek. Az egyik forrás még azt is elárulta, hogy egy ponton még 800M (!) dollár is elhangzott a tárgyaláson.

A film költségvetése nagyjából 250 millió dollárra tehető, és eddig legalább 50 millió dollárt költöttek marketingre, de ezen felül még egyéb díjakat is ki kell fizetniük a stúdióknak, a főszereplők gázsijairól már nem is beszélve. Daniel Craig és Cary Fukunaga sem üres kézzel szeretne távozni, ez pedig súlyos dollár tíz milliókba fog kerülni. Érthető a stúdió álláspontja, hogy szeretnének győztesként kikerülni, profitra szert tenni, de másik oldalról pedig az Apple-t is meg lehet érteni, nem akartak ilyen nagy összeget elkótyavetyélni egy filmért. Az EON Productions vezetője, Barbara Broccoli producer egyébként is régi vágású, nem kimondottan rajong az új platformokért, a mozik mellett teszi le a voksát.

007 Nincs idő meghalni 2021. április 2-án kerülhet a mozikba, miután a novemberi bemutatót elhalasztották.

Total
4
Shares
Previous Article
Moon Knight

Mohamed Diab, a Káosz és a 678 rendezője készíti a Moon Knight Disney+ sorozatot

Next Article
Power Rangers

Nem tettek le a Power Rangers rebootról, mert a Titánok társproducere ragad tollat megírni az új film forgatókönyvét

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!