Főoldal Filmek Várakozáson alul nyitott a 007 Nincs idő meghalni amerikai piacon, de így is mindenki James Bondra volt kíváncsi
Filmek

Várakozáson alul nyitott a 007 Nincs idő meghalni amerikai piacon, de így is mindenki James Bondra volt kíváncsi

A tengerentúlon és a nemzetközi piacot is uralta a 007 Nincs idő meghalni.

177
007 Nincs idő meghalni

Miközben Európa több országában, köztük Magyarországon is már szeptember végén bemutatták a 007 Nincs idő meghalni című filmet, addig Daniel Craig utolsó filmjét James Bond szerepében csak ezen héten kezdték vetíteni az Egyesült Államokban. A filmre az első hétvégén 56 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai mozinézők, és a nemzetközi bevétellel már több mint 300M dollárt keresett az MGM.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a 007 Nincs idő meghalni bebiztosította az első helyét az amerikai box office tabellán, miután a második hétvégén 32 millió dollár összegben adtak el jegyet a Venom 2. – Vérontó című folytatásra. A 25. James Bond-film ezzel az eredménnyel pedig az ötödik legjobb tengerentúli premiert tudja felmutatni ebben a pandémia utáni időszakban.

Bár a tabella élén zárt a 007 Nincs idő meghalni, kissé elmaradt a várakozástól. Az MGM és az EON Productions előzetes felmérése alapján 60M dolláros kezdést reméltek a filmtől az Egyesült Államokban a nyitóhétvégén. A becslések szerint a legújabb Bond-film 250-300M dollárjába került a stúdiónak az elhúzódott premier és a megnövekedett marketingköltség miatt. Sokak szerint a jegyeladásokban a 2 óra 43 perces játékidő is szerepet játszhatott, mivel csak korlátozott számban tudták vetíteni a filmet. A 007 Nincs idő meghalni lett a franchise leghosszabb filmje.

007 Nincs idő meghalni

Amerikán kívül 66 országból a film 89,5M dollárt hozott ezen a hétvégén, ezzel a nemzetközi bevétele 257,4M dollárra nőtt, ha pedig az összesítő bevételt nézzük, akkor 313,3 millió dollárt hozott eddig a jubileumi rész. És akkor még a filmet az egyik legfontosabb piacon be sem mutatták, ugyanis Kínában csak ezután fogják műsorra tűzni a 007-es ügynök legújabb kalandját.

A pokoli erős kezdés után a Venom 2. – Vérontó visszacsúszott a második fokra. Az elmúlt hétvégén 90M dolláros világrekorddal nyitott a film, és nemzetközi összbevételével a Tom Hardy nevével erősített film már 185,6M dollárnál áll. A Marvel Studios nagysikerű Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája a nemzetközi bevételekkel már 400M dollár fölött jár, és ezzel a meneteléssel a Disneynek akár a kétmilliárd dolláros nemzetközi jegybevétel is összejöhet 2021-ben.

A Dűne bemutatójára csak október 22-én kerül sor Észak-Amerikában, miközben több európai országban már játsszák Denis Villeneuve sci-fi adaptációját. A film bevétele 117.1M dollár. Észak-Amerikában a box office harmadik helyezettje az Addams Family 2., az animációs rajzfilm 10M dollárral kezdett. Ezt követte Shang-Chi eredettörténete 4,2M dollárral. Az ötödik helyen a Warner Bros. új alkotása, a The Many Saints of Newark zárt, alig több mint 1,5 millióval.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.

Marvelek
Filmek

Box Office: Az MCU eddigi leggyengébb bevételével nyitott a Marvelek

Ennyire rosszul még egy film sem kezdett az MCU-ban, mint a Marvelek.