Főoldal Filmek Várakozáson alul nyitott a 007 Nincs idő meghalni amerikai piacon, de így is mindenki James Bondra volt kíváncsi
Filmek

Várakozáson alul nyitott a 007 Nincs idő meghalni amerikai piacon, de így is mindenki James Bondra volt kíváncsi

A tengerentúlon és a nemzetközi piacot is uralta a 007 Nincs idő meghalni.

605
007 Nincs idő meghalni

Miközben Európa több országában, köztük Magyarországon is már szeptember végén bemutatták a 007 Nincs idő meghalni című filmet, addig Daniel Craig utolsó filmjét James Bond szerepében csak ezen héten kezdték vetíteni az Egyesült Államokban. A filmre az első hétvégén 56 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai mozinézők, és a nemzetközi bevétellel már több mint 300M dollárt keresett az MGM.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a 007 Nincs idő meghalni bebiztosította az első helyét az amerikai box office tabellán, miután a második hétvégén 32 millió dollár összegben adtak el jegyet a Venom 2. – Vérontó című folytatásra. A 25. James Bond-film ezzel az eredménnyel pedig az ötödik legjobb tengerentúli premiert tudja felmutatni ebben a pandémia utáni időszakban.

Bár a tabella élén zárt a 007 Nincs idő meghalni, kissé elmaradt a várakozástól. Az MGM és az EON Productions előzetes felmérése alapján 60M dolláros kezdést reméltek a filmtől az Egyesült Államokban a nyitóhétvégén. A becslések szerint a legújabb Bond-film 250-300M dollárjába került a stúdiónak az elhúzódott premier és a megnövekedett marketingköltség miatt. Sokak szerint a jegyeladásokban a 2 óra 43 perces játékidő is szerepet játszhatott, mivel csak korlátozott számban tudták vetíteni a filmet. A 007 Nincs idő meghalni lett a franchise leghosszabb filmje.

007 Nincs idő meghalni

Amerikán kívül 66 országból a film 89,5M dollárt hozott ezen a hétvégén, ezzel a nemzetközi bevétele 257,4M dollárra nőtt, ha pedig az összesítő bevételt nézzük, akkor 313,3 millió dollárt hozott eddig a jubileumi rész. És akkor még a filmet az egyik legfontosabb piacon be sem mutatták, ugyanis Kínában csak ezután fogják műsorra tűzni a 007-es ügynök legújabb kalandját.

A pokoli erős kezdés után a Venom 2. – Vérontó visszacsúszott a második fokra. Az elmúlt hétvégén 90M dolláros világrekorddal nyitott a film, és nemzetközi összbevételével a Tom Hardy nevével erősített film már 185,6M dollárnál áll. A Marvel Studios nagysikerű Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája a nemzetközi bevételekkel már 400M dollár fölött jár, és ezzel a meneteléssel a Disneynek akár a kétmilliárd dolláros nemzetközi jegybevétel is összejöhet 2021-ben.

A Dűne bemutatójára csak október 22-én kerül sor Észak-Amerikában, miközben több európai országban már játsszák Denis Villeneuve sci-fi adaptációját. A film bevétele 117.1M dollár. Észak-Amerikában a box office harmadik helyezettje az Addams Family 2., az animációs rajzfilm 10M dollárral kezdett. Ezt követte Shang-Chi eredettörténete 4,2M dollárral. Az ötödik helyen a Warner Bros. új alkotása, a The Many Saints of Newark zárt, alig több mint 1,5 millióval.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...