Főoldal Filmek Brutálisan bekezdett a Venom 2. – Vérontó a kasszáknál, de az abszolút győztes a 007 Nincs idő meghalni
Filmek

Brutálisan bekezdett a Venom 2. – Vérontó a kasszáknál, de az abszolút győztes a 007 Nincs idő meghalni

Rég láttunk már ilyen erős kezdést egy filmtől, mint a Venom 2. hozott.

163
Venom 2. - Vérontó
Forrás: Sony Pictures

Már a csütörtök kora esti bemutatója után sejteni lehetett, hogy a Venom 2. – Vérontó erős lehet a jegypénztáraknál, de talán senki sem fogadott volna ilyen erős nyitóhétvégére. Az elemzők 70M dollárra saccolták az első hétvégén befolyt bevételt, ehhez képest a folytatás még a Fekete Özvegy sikerét is megdöntötte itt a COVID utáni időben.

Minden várakozást felülmúlt a Venom 2. – Vérontó, és több mint 90 millió dollárral kezdett a mozik jegypénztárainál Andy Serkis filmje. Már a 2018-as első rész is meglepetést okozott, s a Sony Pictures egyik legnagyobb kasszasikere lett, és a dolgok állása szerint a folytatás is jó úton halad afelé, hogy kasszát robbantson vele a stúdió. Már csütörtök este erősnek tűnt a 10M dollárral, amikor világszerte megkezdték játszani a vetítőtermekben, és a roham a jegypénztáraknál hétvégére sem csökkent, sőt, csak nőtt. A legvadabb várakozásokat is megdöntötte, amikor vasárnap estére 90,1M dollárral zárták a kasszákat a tengerentúlon. Ezzel a Venom második része lett a koronavírus-járvány utáni időben a legjövedelmezőbb a háromnapos nyitóhétvége alatt. Ezt eddig a Fekete Özvegy tartotta 80,8M dollárral.

Venom 2. - Vérontó

A négynapos hosszúhétvége rekordját a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája tartja 94,7M dollárral, de 75,4 millióval elmarad a Venom 2. – Vérontó háromnapos bevételétől ez is. Dörzsölheti a markát a stúdió, hogy jól döntött, mikor nem tolták el a premiert, és jó jel ez a mozitulajdonosok számára is. Lassan, de biztosan az emberek elkezdtek visszatérni a vetítőtermekbe. Mark Zoradi, a Cinemark vezér-igazgatója szerint a Venom 2. produkálta minden idők második legerősebb októberi nyitóhétvégéjét. Jól mutatja ez az erős kezdés, hogy az emberek ki akarnak mozdulni és ki is mozdulnak otthonaikból, és sokan erre a mozikat választották a hétvégén.

Bár a film termeli a milliókat a stúdiónak, akárcsak elődje, a folytatás sem kapott combos kritikákat. A korai kritikák ellenére a film már csak 59%-on áll a Rotten Tomatoes oldalon, de csakúgy mint az előzménynél, ez sem tántorította el a rajongókat, hogy jegyet váltsanak Tom Hardy főszereplésével készült képregényfilmre.

Szépen kezdett a Marvel legújabb adaptációja, de a hétvége abszolút győztese a Daniel Craig főszereplésével készült 007 Nincs idő meghalni. A filmet Észak-Amerikában csak október 8-án fogják bemutatni, de másik 54 országban már műsorra tűzték, és 119,1 millió dollárig meg sem állt Daniel Craig ötödik és egyben utolsó filmje a brit titkosszolgálat szerepében. A 007 Nincs idő meghalni az első olyan hollywoodi attrakció, ami a kínai piac nélkül és a COVID után képes volt átlépni a 100M dolláros nyitóhétvégét.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a 25. James Bond-filmmel szombaton Nagy-Britanniában és Írországban 11,4M dollárt keresett az MGM. A franchise fennállása óta nem volt példa erre, hogy egy napon ennyit forgalmazzanak egy Bond-filmből, és várhatóan a 34,8M dollárral ez volt a franchise harmadik legerősebb hétvégéje, illetve a hatodik legjobb nyitóhétvége a filmtörténelemben.

Harmadik hétvégéjén Denis Villeneuve sci-fi adaptációjára 13,7M dollár értékben váltottak jegyet a nemzetközi piacon, ezzel a Dűne összesítve pedig már átlépte a 100M dollárt is.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...