x
Filmek

Véres, és felnőtt film lesz a Péntek 13 remake

R-besorolást kapott a Péntek 13 újabb fejezete, és jövő év tavaszán kezdik el felvenni.

Véres, és felnőtt film lesz a Péntek 13 remake
  • Publishedoktóber 28, 2016

R-besorolást kapott a Péntek 13 újabb fejezete, és jövő év tavaszán kezdik el felvenni.

Már hét év eltelt azóta, hogy utoljára láttuk a legendás Jason Voorhees-t a nagyképernyőn, de a következő években végre újabb feldolgozását láthatjuk majd a Péntek 13-nak a mozikban. Azok után, hogy többször is eltolták a film bemutatóját, most végre célegyenesbe értek, és már megjelenési dátumot is kapott. A két producer, Brad Fuller és Andrew Form nagyon elégedett azzal, amit láttak eddig, több dolgot is elárultak a filmről, többek között azt, hogy tavasszal indul a forgatás.

A Collider készített interjút a Platinum Dunes filmgyár két producerével, hogy mi tartott ilyen sokáig, valamint hogy mit várhatunk majd az újradolgozástól. Kiderült, hogy főként jogi viták miatt húzódott el így a film, valamint az is hátráltatta a munkákat, hogy meg kellett birkózni azzal az ötlettel, hogy miként lehetne „found footage” formában készíteni majd. A rendezőpáros azt mondta, hogy a dolgok jóra fordultak, és minden együtt van:

A szó szoros értelemben is a 2009-es film annyira szórakoztató volt. A szerepek nagyszerűek voltak, mindenki egy nagy dolog része volt. Szórakoztató volt megcsinálni azt, hogy nem csak a film, de mi is vissza akartuk térni Crytal Lake-be, és készíteni egy új részt. Rengeteg akadályt küzdenünk le addig, ahol most állunk. Nem foglak untatni az egésszel, de hosszú ideje jogi kérdés döntött a Paramount Pictures és a Warner Bros. között, míg végül megoldás született. Eddig a pontig a stúdió azt akarta, hogy egy amolyan „kézi kamerás” filmet készítsünk, ami mélyen megrázott minket, hiszen úgy gondoltuk, hogy jelenleg nem tudnánk megcsinálni ilyen módszerrel ezt a filmet.

Nem csak a producereknek, hanem számunkra is érthetetlen, hogy miért ez a nagy lelkesedés ezekért a kézi kamerás filmekért, főként a horrorok között. Egy időben azt hittük, hogy lecsengett ez az őrület, most viszont újfent elővették a stúdiók. Ha stúdió szemszögéből nézzük, akkor nekik kedvező, nem kell nagy költséggel számolni a forgatás alatt, a lehető legolcsóbban megússzák így a filmezést. Jó kérdés tehát, hogy milyen fogadtatása lesz majd az új Péntek 13-nak, és Jason-nek. Elmondták, hogy hard-core filmről lesz szó, akció és vér gazdagon lesz a remake-ben. A filmet Georgia-ban forgathatják, és a pletykák szerint sem 3D-ben, sem IMAX-ben nem lesz látható a mozikban.

Korábban megerősítették, hogy eredettörténetnek is felfoghatjuk majd az új Péntek 13 filmet, melyben nem csak Jason-ra, hanem családjára is fókuszálni fognak, többet megtudhatunk az anyjáról és a apjáról is. A tervek szerint 2017. október 13-én, Halloween-kor mutatják majd be a mozikban az új horrorfilmet.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.