Főoldal Sorozatok A Crystal Lake címen érkezik a Péntek 13 előzménysorozata
Sorozatok

A Crystal Lake címen érkezik a Péntek 13 előzménysorozata

Feldolgozzák újra a Péntek 13 történetét, de ezúttal előzményt kap.

464
Péntek 13

A Peacock hétvégén bejelentette, hogy sorozatot formájában fogják elmesélni a Péntek 13 előzményét. A készülő sorozat a Crystal Lake címet kapta, amit a Hannibal című sorozat készítője dolgoz fel, a főszerepben pedig Bryan Fuller lesz látható majd.

A Peacock streaming szolgáltató közleménye szerint Fuller az új Péntek 13-sorozat írója, showrunner és executive producere. Egyelőre több részletet nem tudni az előzményfilmről, de Fuller mellett az A24 executive producerei, Marc Toberoff, Victor Miller és Rob Barsamian is közreműködnek majd a projekten.

“A Péntek 13. a filmtörténet egyik legikonikusabb horrorfranchise-a, és nagyon szerettük volna újra feldolgozni ezt a történetet a Crystal Lake című készülő drámasorozatunkkal” – mondta Susan Rovner, az NBCUniversal Television és Streaming szórakoztató tartalmakért felelős elnöke. “Alig várjuk, hogy Bryan Fullerrel, egy tehetséges, látnok alkotóval, akivel régóta barátságot ápolok és munkatársam volt, valamint olyan hihetetlen partnerekkel, mint az A24-nél együtt dolgozhassunk a Peacock számára készült frissített változaton, ami a franchise régi rajongóit is el fogja ragadtatni.”

A Péntek 13. nem az első klasszikus sorozat, amelyen Fuller dolgozott, hiszen a Star Trek és a Carrie írója is volt. Fuller volt az NBC Hannibal című sorozatának fejlesztője, írója és executive producere is. A bejelentés után Fuller is megszólalt, a következőket mondta:

10 éves koromban fedeztem fel a Péntek 13-at a Famous Monsters magazin oldalain, és azóta is ez a történet foglalkoztat. Ha horrorról van szó, az A24 magasra teszi a lécet és feszegeti a határokat, és nagyon örülök, hogy az ő zászlajuk alatt fedezhetem fel a Crystal Lake táborhelyét. Susan Rovner pedig egyszerűen a legjobb abban, amit csinál. Öröm és megtiszteltetés, hogy ismét vele dolgozhatok.

Bryan Fuller

Régen volt már, hogy az ikonikus slasher feldolgozást kapott. Az utolsó, egyszerűen csak a Péntek 13. címet viselő film még 2009-ben jelent meg. Az utóbbi években inkább videojátékokban kapott szerepet Jason (például a Friday the 13th: The Game).

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...