x
Close


Közelgő események

Filmek

Fejlesztés alatt az új Péntek 13, és a legjobb benne, hogy az eredeti rendezővel készül az új mozifilm

Jason Vorhees az előzménysorozat mellett egy új mozifilmet is kap.

Fejlesztés alatt az új Péntek 13, és a legjobb benne, hogy az eredeti rendezővel készül az új mozifilm
  • Publishedjanuár 22, 2023

A slasher-rajongók legnagyobb örömére a hírek szerint a Péntek 13 eredeti rendezője, Sean S. Cunningham a klasszikus horrorfranchise rebootján dolgozik. Néhány hónappal korábban már beszámoltunk arról, hogy egy előzménysorozatot kap a franchise, most pedig egy új mozifilm is készül hozzá.

A tavalyi év novemberében kaptuk a hírt, hogy a Peacock streamingszolgáltató berendelte a Crystal Lake című előzménysorozatot. A sorozat írói és executive producerei Bryan Fuller és Victor Miller, a legújabb fejlemények szerint pedig Jason Vorhees hamarosan visszatér a filmvászonra. A Bloody Disgusting értesülései szerint az 1980-as eredeti Péntek 13 rendezője, Sean S. Cunningham egy rebootot fejleszt Jeff Locker íróval és Jeremy Weiss rendezővel.

A franchise megfilmesítésének jogai kissé kuszák, de Locker véleménye szerint megtalálták a módját, hogy elkerüljék az esetlegesen felmerülő jogi problémákat – és ha mégsem, akkor van egy “B tervük” az eredeti közvetlen folytatására (persze folytatásból már van bőven, ezért inkább arra tudunk gondolni, hogy a 2018-as Halloween mintájára készül az új rész).

Nyilvánvaló, hogy az előzménysorozat bejelentése újra felcsigázta az érdeklődőket, így reméljük, hogy az izgalom mindkét felet arra inspirálja, hogy összehozzuk a filmet, és 14 év után először lássuk újra Jason-t a filmvásznon. Van egy B tervünk is az eredeti folytatására, amit szerintünk a rajongók abszolút imádni fognak és el kell kerülni minden jogi bonyodalmat [a megfilmesítés körül].

Sean S. Cunningham

Cunningham és társai dolgoznak az 1985-ös A ház című horrorkomédia rebootján is (még egy korai promóciós plakát is készült), valamint egy eredeti projekten, The Night Driver címen. A jelek szerint még nagyon korai fázisban járnak a projektek, szóval időbe telik, mire a rajongók láthatják a machetés gyilkost visszatérni a mozikban.

Péntek 13
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.