Valóban leállítják az Xbox One X gyártását

Az Xbox One S All-Digital Edition is eltűnik a boltok polcairól.

Kissé furán kommunikált a Microsoft az ügyről, de mostanára bebizonyosodott, hogy, mind az Xbox One X, mind az Xbox One S All-Digital Edition gyártása leáll. A pletykák már tavasz óta konokul tartják magukat, de különösen az elmúlt napokban erősödtek fel, amikor az Amazon digitális áruház oldalain a készletek helyére azt írták ki, hogy “discontinued”, vagyis nem gyártják tovább. A redmondiak először tagadták a dolgot, mostanára azonban tisztázódott a helyzet.

Csakis az Xbox One S lesz ezentúl forgalomban jelen generációból, vagyis a “gyengébbik” masina, annak is a lemezmeghajtóval ellátott változata. A döntés alighanem az Xbox Series X érkezését készíti elő, mivel nincs értelme ennyi féle konzolt egyszerre értékesíteni. Ráadásul a pletykák továbbra is arról szólnak, hogy lesz egy gyengébb változat is az új generációból, ennyi Xbox modell pedig megzavarhatja a vásárlókat (pláne a nem túl jó elnevezések kapcsán).

Minderről azonban nem lesz szó a Microsoft soron következő (július 23) showjában, ami teljes egészében a belsős játékokról fog szólni. Valószínűleg a hardware témákat a következő, augusztusi adás taglalja majd, bár hivatalos megerősítés ez ügyben nem érkezett.

Az viszont egy kicsit elgondolkodtató, hogy a Microsoft azt az ideológiát tolja, hogy ők nem kényszerítenek senkit a következő generációra, minden játékuk elérhető lesz a régi platformokon is. Igen ám, csak nem lehet majd ezeket a gépeket megvásárolni. Kivéve ha valakinek elegendő a mára már kicsit gyengécske alapgép teljesítménye, és csak az olcsóbb ár számít. Nagy kérdés viszont, hogy az új játékok ezen mennyire fognak szépen futni. Gyanítható, hogy akik az újdonságokkal szeretnének majd játszani, kénytelenek lesznek az új gépek valamelyikét megvenni, feltéve hogy a Microsoft valóban bejelenti az Xbox Series S-t, vagy leánykori nevén Lockhartot.

Total
0
Shares
Previous Article

Eivor van az új Assassin’s Creed Valhalla trailer középpontjában

Next Article
The Falcon and the Winter Soldier

A Disney+ augusztusi programjában nem szerepel a The Falcon and the Winter Soldier

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!