Főoldal Játékok Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

336
Elden Ring Shadow of the Erdtree
Forrás: Bandai Namco

Még tavaly jelentették be hivatalosan, hogy az Elden Ring hamarosan egy teljes értékű új kiegészítőt kap. A FromSoftware sikerjátéka hatalmas népszerűségnek örvend, amelyet 2022-ben az év játékának is választottak. A játék története azonban korántsem ért véget, hiszen az első kiegészítő Shadow of the Erdtree címen érkezik június 21-én.

Február 21-én a FromSoftware és a kiadó Bandai Namco egy három perces előzetesben vezették fel Shadow of the Erdtree cselekményét. Az előzetes nagyon látványos lett és már gameplay jeleneteket is tartalmaz. A kiegészítő egy teljesen új helyre, az Árnyék földjére kalauzolja el a játékost, amely tele van rejtvényekkel és veszélyekkel. A játékosnak számos új ellenséggel és főellenséggel kell szembenéznie, valamint új fegyvereket és páncélokat begyűjtenie. A történet során Miquella nyomdokaiban járunk és felfedjük Elden Ring sötét oldalát.

A FromSoftware legsikeresebb játéka lett a 2022-es Elden Ring című dark fantasy stílusú soulslike akció-RPG. A japán fejlesztő igazi mestere a soulslike műfajnak, hiszen olyan zsánerdefiniáló címek fűződnek hozzájuk, mint a Dark Souls, a Bloodborne, a Demon’s Souls vagy a Sekiro. Az Elden Ring ezt a sort követte és tette nagyon népszerűvé a soulslike műfajt. A játék óriási sikere az eladásokban is meglátszott, hiszen a megjelenése óta 23 millió példány elkelt belőle világszerte. A Shadow of the Erdtree előrendelése már él, 14.990 Ft-ért beszerezhető PC-n, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X/S konzolokon. A kiegészítő és az alapjáték együtt elérhető Deluxe, Premium és gyűjtői kiadásban is, amelyhez egy szobor is tartozik. A rajongók júniusban visszatérhetnek Elden Ring világába.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dune: Awakening
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.