Főoldal Játékok Újabb elkaszált Star Wars játékra derült fény
Játékok

Újabb elkaszált Star Wars játékra derült fény

A játék a Star Wars: Battlefront spinoffja lett volna.

760
StarWarsBattlefront feature

A játék a Star Wars: Battlefront spinoffja lett volna.

Nyílt titok, hogy a Jedi: Fallen Order őszi sikere után készül a folytatás, erre több utalás is volt már, de csak simán a józan ész valamint a számok is erre utalnak (mellette az EA Motive is ügyködik egy nem megszokott címen). Most viszont egy újabb olyan Star Wars projektre derült fény, amely nem láthatta meg a napvilágot.

A játék a Star Wars: Battlefront spin-offja lett volna. A tervek szerint a Viking kódnevű projekt 2020 őszén debütálhatott volna az új konzolokon és nyílt világú alapokra épült. A munkában Criterion segédkezett volna, akik nemrég a Need for Speedre lettek ráállítva (valószínűleg pont a mostani kasza eredményeként).

Összességében ez már a harmadik Star Wars cím, amelynek belátható időn belül megszakadt a fejlesztése. Az egész az Amy Hennig féle ‘Ragtag’ projekttel kezdődött. A Visceral játékának alapjai az EA Vancouver féle ‘Orca’-ban éltek tovább, amíg az is az enyészeté nem lett. A szellemi örökös pedig a most tárgyalt ‘Viking’ volt, ám immár ez is a múlt.

Természetesen nem tudjuk, hogy milyen lehetett volna ez a cím, mint ahogy azt sem, hogy mi volt a gond (talán később kiderül). Viszont a franchise rajongóinak keserű pirula, különösen a nagyon ígéretesnek ígérkező Uncharted klón ‘Ragtag’, valamint a még korábban (a Disney felvásárlásakor) beszüntetett Star Wars: 1313 után. Persze tudjuk, hogy mennyire nem egyszerű a Disney-vel együttműködni.

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...