Főoldal Játékok Újra a Criterion fejleszti majd a Need for Speedet
Játékok

Újra a Criterion fejleszti majd a Need for Speedet

Az Electronic Arts megpróbálja felrázni az autós sorozatot a tetszhalott állapotból.

738
dims

Az Electronic Arts megpróbálja felrázni az autós sorozatot a tetszhalott állapotból.

Idejét sem tudjuk már, hogy mikor volt utoljára jó Need for Speed epizód. Pedig a széria neve hajdanán egyet jelentett a minőséggel. Túlzás lenne mindezt a Ghost Games nyakába varrni, de tény ami tény, az utóbbi kevésbé sikeres részeket (2013 óta) mind ők követték el.

Az Electronic Arts most úgy tűnik elhatározta magát és azután, hogy más területeken is változásokat eszközölt (novemberben végre kiadtak egy olyan játékot ami a kritikusoknak és a játékosoknak is tetszik, egy nagy franchise-uk kapcsán pedig épp a héten döntöttek a teljes újraírás mellett), úgy néz ki most az autós szériájuk háza táján is rendet tesznek.

A Ghost Games mostantól újra EA Gothenburgként funkcionál, az következő NFS-t pedig a Criterion kapta meg (a svéd stúdióból át is helyeznek pár embert az angolokhoz). Ők sokkal nagyobb tapasztalattal bírnak a műfajban, a 2010-es Hot Pursuitet és a 2012-es Most Wantedot készítették.

Őszintén szólva reméljük, hogy mindenki tanult az esetből. Talán az EA kevésbé szól bele majd a fejlesztésbe és erőlteti a Frostbyte engine-t, a Criterion pedig remélhetőleg visszaszáll a földre (pont az NFS játékok után kezdtek egy ambiciózus extrém sport játék fejlesztésébe, ami csúnyán földbe állt). Mi mondjuk: jobban örülnénk egy új Burnoutnak, de kezdetnek talán ez is megteszi.

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon Age: The Veilguard
Játékok

Démonokkal támad a Dragon Age: The Veilguard gameplay előzetese

Mozgás közben is látható az új Dragon Age játék.

Dragon Age Dreadwolf
Játékok

Új címet kapott a következő Dragon Age

Az EA június 11-én mutatja be az új Dragon Age játékot.