x
Játékok

Vadonatúj stúdiót építhet fel Amy Hennig

Az Uncharted széria társszerzője talán most otthonra lel.

Vadonatúj stúdiót építhet fel Amy Hennig
  • Publishednovember 20, 2019

Az Uncharted széria társszerzője talán most otthonra lel.

Amy Hennig neve bizonyára sokak számára ismerős. Legtöbbeknek onnan, hogy az Uncharted sorozat első három részének elkészültében volt oroszlánrésze, de a Legacy of Kain széria is részben az ő nevéhez fűződik. Az ismert sztori író most úgy néz ki hosszú vajúdás után végre bejelentette, mihez kezd: megállapodtak a Skydance Mediával, hogy felépít egy teljesen új csapatot. Melyben közösen izgalmas új projekten fognak dolgozni.

A hollywoodi stúdió nem kisebb filmeken dolgozott az elmúlt években, mint a Mission Impossible és a Terminator franchise-ok új részei, továbbá a videojátékok területe sem ismeretlen számukra, a Skydance Interactive debütálása egy VR játék, az Archangel: Hellfire volt 2016-ban, jelenleg pedig a The Walking Dead: Saints and Sinnersen dolgoznak.

Hennig azonban egy teljesen új csapatot fog felépíteni, amellyel mind a játékos és nem játékos réteget kívánják majd megcélozni egyszerre a tradicionális és az új, streaming alapú platformokon. A céljuk, hogy új, sztori alapú, interaktív történeteket meséljenek el, mindezt a jelenlegi csúcsnak számító grafikai tálalásban. A szakembert korábban sokan támadták a “single player halott” típusú nyilatkozataiért, pedig igazából csak a média ragadta ki kontextusából sorait és fújta fel, hiszen arra gondolt, hogy a jelenlegi formula már több helyen suta és megújulásra van szüksége. Valószínűleg ezt fogja megpróbálni az új csapattal.

Mindenképpen örömteli azonban már pusztán az a tény, hogy az elismert szakember újra munkába áll, mióta a Naughty Dogtól eljött, látványos mélyrepülést produkált. Mindenki nagyon kíváncsi lett volna az Uncharted szerű Star Wars projektre, ám a Ratbag kódnevű fejlesztést az Electronic Arts kissé botrányos körülmények közt lelőtte. A projekt számos sebből vérzett, ám a Viscreal bezárásának egyik fő mozgatórugói az igen magas költségek voltak. Nos, a tervezett Skydance stúdió ugyanúgy a San Francisco környékére van tervezve, reméljük hogy ez nem ad rossz óment az egész vállalkozásnak.

Written By
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.