x
Close


Közelgő események

Filmek

Todd Phillips, a Joker rendezője állítólag aláírt a folytatásra mint társíró

Készül a nagysikerű Joker folytatása.

Todd Phillips, a Joker rendezője állítólag aláírt a folytatásra mint társíró
  • PublishedMay 28, 2021

Nemrég megtudtuk, hogy a Warner Bros. valóban dolgozik a 2019-es Joker című film folytatásán. Az ötletről már az első rész bemutatója után olvasni lehetett, hogy a sikert meglovagolva folytatni lehetne a sztorit, ám akkor ezt a felvetést az érintett felek még igyekeztek cáfolni. Majd pár hete tényként közölték, hogy a stúdió a második részen dolgozik, és egy új jelentés szerint Todd Phillips rendező már alá is írt mint társíró.

Úgy tűnik, hogy Todd Phillips visszatér ugyan a folytatásra, de nem ő fogja dirigálni a munkát, hanem csak társszerző lesz a forgatókönyvben – legalábbis eddig ez áll a papíron, de ez még változhat. A The Hollywood Reporter szerint a direktor és a stúdió már megkötötték a szerződést, így kezdődhet a munka. Hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, szóval egyelőre kezeljük fenntartásokkal, de valóban meglepő, hogy az első rész sikere után Phillips nem tér vissza a rendezői székben.

Joker szerepében természetesen visszatér Joaquin Phoenix, bár hivatalosan még ezt sem jelentették be. Még tavaly jelent meg egy cikk a brit The Morror bulvár tudósításában, hogy a Joker sztárja egy 50 millió dolláros ajánlatot kapott a Warner Bros. stúdiótól a második részre. Az egészben a legfurcsább, hogy a több hír ellenére még mindig nem volt bejelentés az ügyben, a Warner Bros. nem adott semmi közleményt a folytatással kapcsolatban. Talán csak nem szeretnék elhamarkodni a dolgot, és még néhány részlet tisztázásra vár, de az biztos, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Joker hatalmas siker volt, és ez minden területen megmutatkozott. Az alkotás pazar kritikákat kapott, a rajongók pedig tolongtak, hogy lássák Joker eredettörténetét. A Joker az egyik legrangosabb nemzetközi díjat már bezsebelte, elhozta a Nemzetközi Velencei Filmfesztiválról az Arany Oroszlán díjat, majd év elején összesen 11. kategóriában szállt versenybe az Oscar-szobrokért. A díjak mellett a film annyi profitot termelt, mint a Bosszúállók: Végtelen háború, de az igazán nagy bravúr az, hogy a filmet alig több mint 70 millióból forgatták. A Gotham őrült bohócáról szóló film lett minden idők legsikeresebb R-besorolású alkotása, aminek még Deadpool is gratulált.

Joker
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.