Joker

A Joker-film elhozta a Velencei Filmfesztivál fődíját

Joaquin Phoenix főszereplésében készült Joker-film máris bezsebelt egy rangos díjat, méghozzá a Velencei Filmfesztivál fődíját, az Arany oroszlán szobrot.

Joaquin Phoenix főszereplésében készült Joker-film máris bezsebelt egy rangos díjat, méghozzá a Velencei Filmfesztivál fődíját, az Arany oroszlán szobrot.

A Warner Bros. és Todd Phillips rendező nem viccelt, mikor a Joker-film Oscar-díj esélyéről beszélt, hiszen egy lépéssel máris közelebb került a Legjobb filmért járó díjhoz a DC Moziverzum legújabb darabja. A Velencei Filmfesztiválon mutatták be a filmet – ami már magában is rendhagyó volt – és a zsűri Todd Phillips képregényadaptációját választották meg a mezőny legjobbjának. Ez azért is bír olyan nagy jelentőséggel, mert sokan az Oscar-gála előszobájának tartják a Velencei Filmfesztivált.

Érdekes módon az őrült bohócot játszó Joaquin Phoenix nem kapott különdíjat alakításáért, helyette a Legjobb színész díját Luca Marinelli kapta Jack London szerepéért a Martin Eden alkotásban. Mondanunk sem kell, hogy mindez mennyiben fogja befolyásolni az Akadémia bíráit, hiszen az elmúlt évben több olyan alkotást is aranyszoborral jutalmaztak Hollywood legrangosabb ünnepségén, amiket előző évben Velencében is megjutalmaztak. A Joker lesz az első szuperhős film, ami elhozza a Legjobb filmért járó díjat február végén?

A mostani siker ráerősíthet a Box Office adatok előzetes felmérésére is, miszerint a film első hétvégéjén több mint 100 millió dollárral nyithat a mozik kasszái előtt, azonban nem lepődnénk meg, ha ezek után még többen lennének kíváncsiak Joker eredettörténetére.

A Joker-film bemutatója október 3-án lesz.

Joker

Total
4
Shares
Previous Article

Zseniális borítókkal jelentek meg PS exkluzív játékok Angliában

Next Article
Star Wars: Skywalker kora

Kudarcba fulladt a Star Wars: Skywalker kora tesztvetítése?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!