Joker

A Joker lett minden idők legsikeresebb korhatáros filmje, amit még Ryan Reynolds is megirigyelt

A Joker-film rekordot döntött a mozik kasszái előtt, s ezzel maga mögé utasította az eddigi korhatáros csúcstartót, a Ryan Reynolds főszereplésében bemutatott Deadpool-filmet.

A Joker-film rekordot döntött a mozik kasszái előtt, s ezzel maga mögé utasította az eddigi korhatáros csúcstartót, a Ryan Reynolds főszereplésében bemutatott Deadpool-filmet.

A 20th Century Fox félve mutatta be a Deadpoolt, hiszen korhatáros képregényfilmre nem volt példa, és amúgy is, akkoriban minden a Marvel Moziverzumról szólt, az X-Menek bukdácsoltak, így éveken keresztül tologatták a Deadpool forgatókönyvét, mígnem Ryan Reynolds addig győzködte a stúdiót a filmről, míg végül zöld lámpát kapott. A mozifilm akkora siker volt, hogy nemcsak a negyedik falat rombolta le, de kasszát is robbantott a korhatáros alkotások között.

Most azonban a Joker-film még Deadpoolnál is nagyobb sláger, hiszen világszerte csaknem 788,1 millió dollárt kasszírozott össze, ezzel megfosztotta a trón legfelső fokától a Marvel képregények nagyszájú hősét. Az elkövetkező hetekben tovább gyarapíthatja jövedelmét a mozifilm, és még azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy annyi profitot termeljen, mint a Bosszúállók: Végtelen háború, ami már önmagában is bravúrnak számítana, hiszen a filmet alig több mint 70 millióból forgatták.

A sikerhez a Deadpool csillaga, Ryan Reynolds a karaktere stílusában gratulált Twitteren a Warnernek a legújabb DC adaptációhoz, melyben a „Te k*csög!” felirattal indít, majd felsorolja a legsikeresebb korhatáros alkotások főszereplőit.

Elemzők szerint a halloweeni időszakban megállíthatatlan lesz a Joker-film, és nem kizárt, hogy még az 1 milliárd dollárt is eléri a bevétel. A Joker nyáron egy fontos díjat már bezsebelt a Nemzetközi Velencei Filmfesztiválon, elhozta az Arany Oroszlán díjat, jövőre pedig az Oscar-szobrot szeretné hazavinni.

A Joker-filmről írt spoilermentes kritikánkat megtaláljátok az oldalon.

Joker
Total
8
Shares
Previous Article
Sólyomszem

Jeremy Renner magánéleti problémái miatt bukhatja Sólyomszem szerepét a Marvelnél

Next Article

JÁTÉKTESZT: GRID

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!