x
Close


Közelgő események

Filmek

The Batman: Colin Farrell lesújtóan nyilatkozott Pingvin szerepéről, de nem úgy, ahogy gondolnád

Inkább csak egy vendégszerepben látjuk?

The Batman: Colin Farrell lesújtóan nyilatkozott Pingvin szerepéről, de nem úgy, ahogy gondolnád
  • PublishedJuly 16, 2021

Ez most nem az a film, hogy Oswald Cobblepot hosszú perceken keresztül kergeti Batmant a filmben, hiszen erre Matt Reeves rendező utalt tavaly nyáron a DC FanDome rendezvényen. A The Batman inkább azt mutatja be, hogy miként válik Oswaldból Pingvin, de talán mindenki többet várt, hogy 5-6 jelenetben lássuk a sztárt.

A DC Comics egyik legjobban várt alkotásáról van szó, amit évek óta szerettek volna tető alá hozni. Ben Affleck lemondott, és végül Matt Reeves csapott le a projektre, aki teljesen átdolgozta a sztorit, és még a főszerepet is újraosztotta Robert Pattinsonra. Nem ment minden flottul a produkció körül, még egy világjárvány is sújtotta. A COVID miatt hosszú hónapokra félbe kellett szakítani a forgatást, majd mikor visszatértek, a főszereplő pozitív koronavírus-tesztet adott. Erre a pillanatra így emlékezett vissza Colin Farrell a Happy San Confused műsorban.

Robert megbetegedett, és ez olyan volt, hogy ’a kibaszott Batman elkapta a COVIDot? Batman covidos? A kurva életbe.’ Tizenkét vagy tizennégy hónap alatt forgattuk le az első csapótól az utolsóig.

Colin Farrell

A stáb még tavasszal elcsomagolt, és a podcastból megtudtuk, hogy a rendező most vágja a filmet, de ez minden, amit hallott a filmről, és még Farrell sem tudja, hogy mire készül Reeves, de nagyon elmélyült a munkában. Farrell megerősítette, hogy sajnos viszonylag jelentéktelen szerepet játszik a filmben.

Csak öt-hat jelenetben szerepelek, úgyhogy alig várom, hogy lássam a filmet, mert a jelenlétem nem fogja elrontani. Kicsit kényelmetlenül fogom érezni magam abban a kilenc percben, de már alig várom, hogy lássam a többit, hogyan keltette életre [Matt] ezt a világot.

A rendező nem viccelt, amikor Pingvin bemutatkozásáról beszélt. Feltehetően a terv az, hogy nagyobb szerepet kap a folytatásban. A The Batman Rébuszra fókuszál, ami nem rossz dolog, mert amíg Pingvint többször is láttuk Batman ellenfelekét a filmvásznon, addig Rébusz a háttérbe szorult. Most azonban rivaldafénybe kerül, s Gotham sötét lovagja egy félelmetes ellenféllel találja szembe magát. Paul Dano karakterét láttuk előzetesben, és néhány kiszivárgott portékán a maszkját is megcsodálhattuk közelebbről.

A filmet eredetileg nyáron mutatták volna be, ám a COVID miatt előbb őszre, majd 2022. március 4-ére csúsztatta a Warner Bros.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.