x
Close


Közelgő események

Filmek

A The Batman kiszivárgott naptárának köszönhetően közelebbről is szemügyre vehetjük Rébusz maszkját

Az biztos, hogy ilyet nem láttunk a DC képregényeiben eddig.

A The Batman kiszivárgott naptárának köszönhetően közelebbről is szemügyre vehetjük Rébusz maszkját
  • PublishedMay 19, 2021

Kevesebb, mint egy évvel a The Batman bemutatója előtt sokat még nem láttunk a gonosztevőből, vagy gonosztevőkből. A 2020-ban a DC FanDome alatt láttunk egy rövid teaser előzetest, hogy mit várhatunk Matt Reeves rendezőtől, de ebben a videóban csak néhány másodpercre, és akkor sem a legjobb fényviszonyok között láttuk Paul Dano által megformált Rébuszt.

A videó elején azt láttuk, ahogy Rébusz szikszalaggal valakit – feltehetően egy korrupt tisztviselőt – „becsomagol” és egy rejtjeles üzenetet hagy hátra Batmannak és a rendőröknek. Az üzenetet azóta már megfejtették a rajongók. Az elmúlt hetekben több kép is kiszivárgott a várva-várt filmből, majd a mai napon további képeket szivárogtattak. Kaptunk egy 2022-es naptárt, rajta a film szereplőivel. Robert Pattinson főszereplője mellett Rébusz maszkjáról egy minden korábbinál jobb képet sikerült megosztani. A felbontás nem a legjobb, de még így is tisztán kivehető, hogy a Sötét Lovag nemezise nem az ikonikus kalapot és zöld ruháját viseli, ahogy a DC képregényeiben és animációs sorozataiban lefestették a karaktert.

Az egyik fekete-fehér kép részletes betekintést enged Rébusz teljesen új megjelenésére. Rébusz egy maszkot visel, ami egyesek szerint egy katonai felszerelésből barkácsolt magának. Úgy tűnik, hogy a tervezőkben mély benyomást keltett David Fincher rendezőtől a Hetedik és a Zodiákus. A kosztümre eddig nem volt példa, és bízunk benne, hogy Paul Dano legalább ennyire rendhagyó ebben a szerepben.

Nemrég bejelentették, hogy idén októberben visszatér a nagysikerű DC FanDome online rendezvény, így szinte biztos, hogy kapunk egy új előzetest a filmből. A forgatást még télen márciusban befejezték, jelenleg pedig az utómunkával és a vágással van elfoglalva a direktor.

A filmet eredetileg nyáron mutatták volna be, ám a COVID miatt előbb őszre, majd 2022. március 4-ére csúsztatta a Warner Bros.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.