Taika Waititi

[SWCA22] A Lucasfilm megerősítette, hogy Taika Waititi rendezővel az élén új Star Wars-filmet mutatnak be 2023-ban a mozikban

Ahogy az várható volt, Patty Jenkins projektjét parkolóra küldték.

Miután kiderült, hogy a Star Wars visszatérése a mozikba nem is olyan nagyon-nagyon messze van, Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke megerősítette, hogy Taika Waititi Star Wars-filmje lesz a franchise első filmje, amely 2019-ben kerül a mozikba a Star Wars: Skywalker kora óta.

Anaheimben megrendezett Star Wars Celebrationről Kennedy elmondta, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés rendezőjének cím nélküli filmje “2023 végi” bemutatót célozza meg. Kennedy azt is elmondta, hogy a Star Wars: Rogue Squadron parkolóra került, mivel Patty Jenkins nem készült el a forgatókönyvvel időben, így veszélybe került a 2023. december 22-ei bemutató.

A Total Filmnek a Star Wars Celebration-en adott interjújában Kennedy megerősítette azokat a híreket, miszerint Waititi filmje négy év szünet után a franchise visszatér a mozikba. Kennedy tisztázta, hogy Waititi Star Warsja “nem 2023-at, hanem 2023 végét” célozza meg. A Lucasfilm elnöke hozzátette azt is, hogy a Star Wars-filmek következő korszaka “végig mozgásban volt”.

Ahogy elhagyjuk a [Skywalker] saga-t, a televíziós oldalon nagyszerű, izgalmas munka folyik, ami nagyon sok információval szolgál arról, hogy merre tartunk. Nagyon tudatosan akarunk ezzel foglalkozni.

Nagyszerű tehetségekkel dolgozunk együtt – olyan emberekkel, akiket nagyon érdekel, hogy mi lesz a Star Wars következő változata, és hogy az emberek visszatérjenek a mozikba, így tényleg nagy durranással tudunk kijönni. Ez fontos számunkra.Kathleen Kennedy

Csütörtökön a Lucasfilm Studio Showcase paneljén bemutatták az Obi-Wan Kenobi első két epizódját, az élőszereplős Disney+ sorozatot, amelyben Ewan McGregor újra Obi-Wan lesz Hayden Christensen Darth Vader karaktere mellett, de bemutatták az első Andor trailert, és bejelentették a Star Wars: Skeleton Crew-t, a Pókember: Nincs hazaút rendezőjének, Jon Wattsnak az új élőszereplős sorozatát.

A folytatástrilógia nem a várt sikert hozta, sokan csalódtak a Disney érában, majd a The Mandalorian meghozta az áttörést. Az elmúlt években egyértelműen nagyobb hangsúlyt kaptak az élőszereplős sorozatok, azonban nem szabad megfeledkezni a mozifilmekről is. A ComicCook lapnak adott interjúban nagy tervekről beszélt Kennedy.

Most éppen a mozifilmekre építünk, forgatókönyveket fejlesztünk. Van néhány rendezőnk, akiket hamarosan be fogunk jelenteni, és várhatóan nagyon hamarosan a mozikban is láthatjátok majd a Star Wars-t.

Waititi számára nem idegen a közeg, korábban a The Mandalorian első évadának fináléját rendezte, amiben még IG-11 hangját is kölcsönözte. A Disney-Lucasfilm még nem datálta a Waititi által rendezett, cím nélküli Star Wars-filmet, amit az 1917 című film forgatókönyvíróval, Krysty Wilson-Cairnsszel közösen írt.

Kathleen Kennedy
Total
16
Shares
Previous Article
A nemzet aranya

Már írják A nemzet aranya 3. forgatókönyvét, a producer pedig Nicolas Cage-t akarja

Next Article
Ahsoka Tano

[SWCA22] Levetítették az Ahsoka első felvételeit, és több nagy vendégszereplőre is kaptunk utalást

Related Posts