Főoldal Filmek Patty Jenkins kiszállt a Kleopatra-filmből, hogy a Wonder Woman 3-ra és a Star Wars: Rogue Squadronra koncentrálhasson
Filmek

Patty Jenkins kiszállt a Kleopatra-filmből, hogy a Wonder Woman 3-ra és a Star Wars: Rogue Squadronra koncentrálhasson

A Sólyom és a Tél Katonája rendezője ugrik be Jenkins helyére.

163
Patty Jenkins Gal Gadot

Patty Jenkins lemondott a készülő Kleopátra-film rendezői székéről, hogy a Wonder Woman 3. részére és a Star Wars: Rogue Squadron című filmre koncentrálhasson. Helyette a Disney+ A Sólyom és a Téli Katona rendezője, Kari Skogland lép Jenkins helyére a történelmi eposz megfilmesítésére.

A Deadline értesülései szerint Jenkins úgy döntött, hogy a Gal Gadot főszereplésével készülő Kleopátra című film rendezéséről lemond, s inkább produceri szerepkört tölt be. Jenkins még 2020-ban jelentette be, hogy ő fogja rendezni a filmet Laeta Kalogridis (Shutter Island, Alita: A harc angyala) forgatókönyve alapján.

Két nagy blockbusterrel a tarsolyában azonban Jenkins most a következő Wonder Woman és a Star Wars: Rogue Squadron című filmekre szeretne koncentrál, amelyet határozatlan időre elhalasztottak. Néhány hete aggasztó hírek láttak napvilágot, hogy bajba került a következő Star Wars-film bemutatója. A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy még 2020 decemberében jelentette be az új filmet, amit a tervek szerint 2023-ban mutattak volna be, de Jenkins még sehol sem tart az új résszel, és ezzel veszélybe került a jövő évi forgatás is, a bemutatóról már nem is beszélve.

Skogland, aki a Kleopatra rendezőjeként beugrik Jenkins helyére, neki köszönhetjük A Sólyom és a Téli Katona minden epizódját, valamint olyan sorozatokon is dolgozott, mint A szolgálólány meséje, a The Walking Dead, a The Punisher és még sorolhatnánk. Egyszóval már bizonyított, jó kezekbe került a Gal Gadot főszereplésével készülő történelmi film.

A filmről nagyvonalakban annyit tudni, hogy főszerepben az egyiptomi királynő kap helyet – ahogy a film címe is mutatja – aki elnyerte a trónt testvérétől, és ellenállt a római uralomnak, miközben Julius Caesar és Marcus Antonius szeretőjeként veszi fel a harcot az uralkodók ellen. Nagyratörő tervekkel készül a film, mert a hírek szerint a mozifilm léptéke egy MCU-filmhez fog hasonlítani.

A Rogue Squadron forgatása eredetileg 2022 első felében vette volna kezdetét, de Jenkins megnövekedett lelkesedése a Wonder Woman 3. rész iránti miatt veszélybe sodorta a Lucasfilm filmjét, és valószínűleg csúszni fog a munka. Egyelőre nem tudni, mikor kezdődik a forgatás és mikor kerül a mozikba a Rogue Squadron, de valószínűleg legkorábban 2023-ban.

Wonder Woman Patty Jenkins

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Wonder Woman
Filmek

Gal Gadot állítása ellenére a DC Studiosnál nem készül a Wonder Woman 3.

Közel sem biztos, hogy Wonder Woman szerepelni fog az új DC Univerzumban.

Wonder Woman 1984
Filmek

Gal Gadot szerint már fejlesztés alatt áll a Wonder Woman 3. az új DC Univerzumban

A korábbi hírek ellenére mégis elkészül a Wonder Woman 3.?

Halálos iramban 10.
Filmek

Hiányzott a család, ezzel magyarázta a Halálos iramban 10. titkos szereplője a visszatérést

Közösségi oldalán törte meg a csendet a Halálos iramban 10. másik nagy...