x
Close


Közelgő események

Filmek

A Star Wars 8-ból megtudhatjuk, mit jelent Snoke neve

A legújabb pletykák szerint a Star Wars 8 arra is rávilágít, hogy ki valójában Snoke, és miért ezt a nevet viseli.

A Star Wars 8-ból megtudhatjuk, mit jelent Snoke neve
  • Publishedmárcius 26, 2017

A legújabb pletykák szerint a Star Wars 8 arra is rávilágít, hogy ki valójában Snoke, és miért ezt a nevet viseli.

Snoke legfőbb vezérrel 2015-ben a Star Wars: Az ébredő Erőben találkoztunk először, addig soha sem esett róla szó a kánonban. Azt is tudjuk, hogy a Star Wars: Az utolsó Jediben is szerepe lesz, sőt abban a részben fogjuk csak igazán megismerni, miután a hetedikben mindössze hologram formájában láttuk sebhelyes arcát. Se származását, se méretét, se kilétét, magyarán semmit sem tudunk a karakterről, de még a pontos nevét sem – ezt állítja a legújabb forrás.

Ha szabad úgy nevezni, akkor Snoke az új trilógia Uralkodója, ő személyesíti meg Palaptine kancellárt, aki megbuktatta a Köztársaságot, s Birodalmat állított fel. A most napvilágot látott hírek szerint Snoke neve jelent valamit, valójában egy mozaikszó, ami történetére is utal. Elsőre kissé furán hangozhat, de könnyen elképzelhető, hogy tényleg rejt valamit a neve. A Star Wars pletykákról ismert Mike Zeroh is azt állítja, hogy valóban igazak ezek a pletykák, s Snoke neve utal múltjára.

Nem olyan rég újraforgatások történtek a Star Wars 8-nál, ahol érintették a horvátországi Dubrovnik várost is, amiről korábban kiderült, hogy itt építették fel Snoke otthonát a messzi-messzi galaxisból.

A hír egy helyi lakostól jött, akit Edvardnak hívnak. Úgy tűnik, hogy Luke és Leia alkut köt Snoke-kal, miután Darth Vader és Palpatine halála után kihaltak a Sith-ek. Az egészben a legizgalmasabb az, hogy mikor szóba került Snoke legfőbb vezér neve, akkor Luke és Leia úgy írják le a karaktert, mint A Sith No One Knew Existed. Ami egyenlő azzal, hogy Snoke.

Lehet, hogy egy újabb őrültségről van szó, de még ez is megtörténhet. Elképzelhető, hogy Luke és Leia valóban alkut kötött a Sith-tel, csakhogy titokban maradjon Snoke kiléte a galaxisban. A kérdésre a választ idén decemberben megkapjuk, s reméljük, már áprilisban okosabbak leszünk, hiszen a Star Wars Celebraiton alatt érkezik az első előzetes.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.