Főoldal Sorozatok Ridley Scott beszólt az FX élőszereplős Alien-sorozat csapatának: „Soha nem lesz olyan jó, mint az első Alien-film volt”
Sorozatok

Ridley Scott beszólt az FX élőszereplős Alien-sorozat csapatának: „Soha nem lesz olyan jó, mint az első Alien-film volt”

A legendás filmrendező már most nyomást gyakorol a sorozat készítőire.

627
Alien
Forrás: 20th Century Fox

Ridley Scott nem szokott köntörfalazni, ami a szívén, az a száján. Az Alien franchise atyja nem először ostorozza a filmszéria más készítőit. Nem hivatalos információk szerint ő tett keresztbe Neill Blumkamp Alien 5. projektjének is, mert Scott az Alien: Covenant folytatását szerette volna elkészíteni, de a lesújtó bevételek és kritikák után eddig egyik sem valósult meg.

Bár Scott az Alien: Covenant bemutatója után úgy fogalmazott, hogy jön a folytatás, de hivatalos bejelentést még nem kaptunk. Nem tett jót a 20th Century Fox felvásárlás sem, de pletykák szerint a Disney nem mondott le az idegenekről. Ezt igazolja a Skull című új Ragadozó-film is – amit időközben már leforgattak -, de nem kell olyan messzire menni, elég csak az élőszereplős Alien-sorozatra gondolni, amin az FX csapata dolgozik hónapok óta.

A Disney 2020 decemberében jelentette be a tévésorozatot a Fargo és a Légió című sorozatok készítőjével. Noah Hawley nyáron már megosztott néhány gondolatot az élőszereplős sorozatról, kitért arra is, hogy számíthatunk-e Ellen Ripley felbukkanására, valamint hol fog játszódni a sorozat. Hawley a showrunner, de természetesen Scott is belefolyik a munkába. Scott gondolatait hétfőn osztotta meg a The Independent, és véleménye szerint a sorozat nem fogja háttérbe szorítani az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című filmet.

A sorozat soha nem lesz olyan jó, mint az első Alien-film. Ezt tudom elmondani.

Ridley Scott
Ridley Scott

A franchise egészen 1979-ig nyúlik vissza, akkor mutatták be az első részt, amit három folytatást követett Sigourney Weaver főszereplésével. A 2000-es évek elején bővült a franchise két spin-off filmmel, a Ragadozókkal összeeresztették Scott szörnyeit, de az akkori munkában nem vonták be Scottot. Majd rendezőként és producerként 2012-ben visszatért a Prometheus élén Scott, ezt követően pedig 2017-ben érkezett az Alien: Covenant.

A rendező állítása szerint a stúdió nem nézte jó szemmel, hogy a Prometheusban nem láttunk Xenomorphot, a Fox vezetői pedig úgy gondolták, hogy ez rányomta bélyegét a bevételre is. A film nem teljesített jól a kasszáknál, és sokáig a folytatást is megpecsételte a negatív box office. A filmmel több mint 400M dollárt keresett a stúdió, a The Numbers szerint 2012-es év 20 legjobban teljesítő filmje között volt, és minden idők egyik legnagyobb R-besorolású filmje a Prometheus. Ezután a Fox vezetői arra kötelezték a rendezőt, hogy visszahozza az idegeneket, de ennek ellenére is az Alien: Covenant alig többet mint 240M dollárt hozott kasszáknál a tengerentúlon. Scott szerint a rajongóknak elegük van már az idegenből, mást akarnak látni, ezért ő inkább a mesterséges intelligencia irányába vinni el a sztorit.

Scottnak tervei vannak egy másik Alien-filmre. 2020 januárjában a filmrendező elárulta, hogy az ötlete szerint a következő filmben választ kapnánk a LV-426 bolygón lezuhant hajó eredetére és annak rakterében szállított tojásokra, amit az első filmben láttunk. Azóta azonban sok minden változott, bejelentették például az élőszereplős sorozatot, és Scott két filmre is szerződött.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...