Főoldal Sorozatok Noah Hawley az FX TV új Alien-sorozatáról beszélt, ami a Földön játszódik és nem Ripleyről fog szólni
Sorozatok

Noah Hawley az FX TV új Alien-sorozatáról beszélt, ami a Földön játszódik és nem Ripleyről fog szólni

Izgatottan várjuk az élőszereplős Alien-sorozatot.

494
Alien: Covenant

Noah Hawley rendező osztott meg részleteket a várva-várt Alien-sorozatról, amit még tavaly jelentettek. A készítő megerősítette, hogy nem Ripley hadnagy kap főszerepet ebben a szériában, a terv ugyanakkor az, hogy a Földre hozzák az izgalmakat.

Végre tiszta vizet öntöttek a pohárba, hogy mihez kezdenek Ridley Scott előzményötletével, ami még a Prometheus című filmmel kezdődött 2012-ben, majd folytatódott az Alien: Covenant folytatásban. Most azonban, hogy a Disney kezébe került a franchise sorsa, kútba dobták az eddigi elképzelést, s várhatóan azzal térnek vissza, amire a rajongók vágynak. A Légió és a Fargo showrunnerje, Noah Hawley a Disney és a Fox egyesülése előtt egy spin-off sorozaton dolgozott az FX számára. Tavaly megerősítették, hogy továbbra is fejlesztés alatt áll a sorozat.

A készítő a Vanity Fair lapnak adott jelentést, hol tartanak most a projekttel kapcsolatban. Hawley azt is elárulta, hogy már megírta az első két forgatókönyvet, és jövő tavasszal szeretné elkezdeni a sorozat forgatását.

Ez nem Ripley története. Ő minden idők egyik legnagyszerűbb karaktere, és úgy gondolom, hogy a történetet már elég tökéletesen elmesélték, és nem szeretnék galibát okozni. Az Alien történetei mindig egy zárt helyen játszódtak. Ez a történet a Földön játszódik. Egy börtönbe zárva, egy űrhajóba zárva. Úgy gondolom, hogy érdekes lenne egy kicsit tágabbra nyitni a lehetőséget, hogy „Mi történik, ha nem tudod megfékezni?”

Noah Hawley

Hawley azt is elmondta, hogy a sorozat végső soron az „egyenlőtlenségről” szól, és végre feltárja az arctalan Weyland Corporation szervezet mögött álló embereket, akikről annyi szó esett már a korábbi Alien-filmekben.

Határozottan úgy hangzik, hogy a sorozat mélyebben bemutatja majd ezt a titokzatos és gyilkos világot, mint amit bármelyik filmben láttunk, és a Xenomorphok is nagy veszélyt jelentenek majd a Föld lakosságára. A sorozat várhatóan 2022 végén vagy 2023-ban debütál az FX-en.

Alien
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események