Főoldal Filmek Befejeződött az új Predator forgatása, amiben Amber Midthunder játssza a női főszereplőt
Filmek

Befejeződött az új Predator forgatása, amiben Amber Midthunder játssza a női főszereplőt

Filmre vették a Predator franchise ötödik részét.

605
Predator

A tavalyi év második felében szivárgott ki, hogy új Ragadozó-filmen dolgozik a 10 Cloverfield Lane rendezője. Már korábban kiderült, hogy reboot lesz, vagyis az új film története nem fog kapcsolódni a 2018-ban bemutatott Shane Black filmhez, és a rajongók nagy bánatára a 2010-es Ragadozók című film folytatása sem fog megvalósulni, pedig egészen ígéretes történettel álltak elő a készítők.

A készítők korábban elárulták egy interjúban, hogy a film a Ragadozó első útját mutatja be erre a bolygóra, és a főszereplő ezúttal egy női karakter lesz. John Fox és John Davis producerek nagy tervekkel vágtak neki a forgatásnak, úgy fogalmaztak, hogy a film abból merít, amitől az eredeti Ragadozó-film működő képes volt. Ez egy olyan ember leleményessége támaszkodik az ötödik rész, aki nem adja fel, aki képes megfigyelni és értelmezni, és alapvetően képes legyőzni egy erősebb, sokkal erősebb, jobban felfegyverzett erőt.

Gyakorlatilag ezzel megerősítették a korábbi pletykát, miszerint a múltban játszódik a film, és az őslakos amerikaiakra fog fókuszálni, mielőtt az amerikai telepesek elfoglalták volna a területeket, főszerepben pedig egy komancsi törzshöz tartozó nő lesz, aki ellenszegül a nemi normákkal és hagyományokkal, hogy harcos váljék belőle. Eddig nem volt hivatalos, de a mai napon azt is megtudtuk, hogy a korábbi hírek szerint valóban Amber Midthunder kapta a főszerepet, akit leginkább a Légió, a Roswell vagy a New Mexico című sorozatokból ismerhetünk, idén pedig Liam Neeson és Laurence Fishburne oldalán a A jeges pokol című filmben kapott egy kisebb szerepet. De úgy tűnik, hogy Dakota Beavers és Dane DiLiegro – egy 203 centiméteres kosárlabdázó, aki valószínűleg majd a Ragadozót alakítja – is csatlakozott a stábhoz.

A casting sorai között így jellemezték a film főszereplőjét, akit Kee-nek hívnak majd, ami komancs nyelven “nem”-et jelent, ami a karakter természetére, makacsságára akar utalni, ahogy a leírásban is olvasható:

A történet főhőse Kee, egy komancsi törzshöz tartozó nő, aki szembefordul a nemi normákkal és a hagyományokkal, hogy harcossá váljék. Sok évvel ezelőtt – még azelőtt, hogy európaiak betették volna lábukat az őslakosok földjeire – a komancsok jól meghatározták a társadalmi és nemi normák szerint éltek. Kee nagyon közel áll öccséhez, Taabe-hoz, aki egy nap a törzs vezetője lesz. Mint bármelyik másik fiatal a törzsben, Kee is tanítója és inspiráció forrása volt testvérének, Taabe-nek, de a komancsok hagyományai szerint az idősebb nővér feladata – őt Patsi-nak hívják – segíteni Taabe-t. Kee egy őszinte ember, és olyan ösztönös érzékkel rendelkezik, amivel mások nem, miközben bizonyítani akar a férfiak világában. Amikor veszély fenyegeti a népét, Kee útra kel bizonyítani rátermettségét, ami megvan minden férfi harcosban.

ws Amber Midthunder 210523 092154

Jeff Cutter operatőr közösségi oldalán jelentette be délután, hogy hivatalosan is véget ért az ötödik Ragadozó-film forgatása. A filmről néhány hete már kiderült, hogy csak a Skulls, azaz Koponyák címet kapta, és egy előzményfilm lesz női főszereplővel az élen, a sztori pedig az ősi amerikai őslakosok idején játszódik. Egyébként nem ez lesz az alkalom, hogy a franchise feltárja az indián kultúrát, hiszen a Predator: Big Game című képregények és könyvek pontosan ezt tették, igaz filmben eddig még nem kapott szerepet.

Az új film gyakorlatilag az Arnold Schwarzenegger főszereplésével bemutatott Ragadozó című film előzményét kapjuk. A rajongókban felmerül egy igen fontos kérdés, hogy milyen besorolást kap a film? Ezzel kapcsolatban annyit árultak el a készítők, hogy minden a vágáson múlik, de ők maguk is R-besorolást terveznek. Most hogy már végeztek a forgatással, bizakodva várjuk, hogy a vágószobában nem vágnak ki belőle semmi véres és kegyetlen dolgot, egy vérbeli horrort kapunk.

A film még nem kapott megjelenési dátumot, de várhatóan valamikor 2022-ben fogják bemutatni.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Préda
BREAKINGFilmek

A Préda rendezője egy új Ragadozó-filmen dolgozik, de vajon folytatás lesz?

Megtudtunk néhány dolgot az új Ragadozó-filmről, például mikor játszódik.

Préda
Filmek

A Préda egyik törölt jelenete Naru és a Ragadozó első találkozását mutatta volna be

A költségvetési és logisztikai problémák miatt törölni kellett egy jelenetet, ami Naru...