Wide Screen
Image default
Filmek

Rian Johnson védelmébe vette a Star Wars-előzménytrilógiát, és elmondta, miért tartja csodálatosnak

Rian Johnson is odáig van az előzménytrilógiáért.

A rajongók időnként hajlamosak erős szavakkal jellemezni George Lucas előzménytrilógiáját a klasszikus, eredeti három rész után, hogy ezek az új filmek már nem is a rajongóknak, hanem a rendező magának forgatta. Van benne igazság, ám talán még akkor sem annyira rossz a helyzet, mint a Disney érában készült folytatástrilógia esetében, hiszen Rian Johnson neve szinte már egy szitokszónak számít a messzi-messzi galaxisban, pedig ő csak a Lucasfilm akaratát teljesítette.

Nem jobb a helyzet a legendás Skywalker legenda utolsó részénél sem, hiszen a Star Wars: Skywalker kora az egyik legrosszabb pontszámot kapta, és egyik előzménytrilógia rész sem kapott ilyen alacsony pontszámot, mint a IX. rész. Bár nem a folytatásokról volt szó, hanem a korábbi filmek kerültek szóba, amikor is Johnson védelmébe vette az előzménytrilógia három részét, és egyenesen zseniálisként írta le őket.

…egy gyönyörű hét órás filmet készített a gyerekek számára, ami arról szól, hogy a hatalom és a veszteség félelme hogyan csinál a jó emberekből fasisztákat, és mindezt úgy csinálta, hogy tengernyi technikai változást bemutatott a modernkori filmkészítésben az elmúlt harminc évből.Rian Johnson

És milyen igaza van Johnson-nak, hiszen Lucas nagyszerűen használta a kék és zöld háttereket a forgatásokon, nem egy olyan forgatási képet láttunk, ahol szó szerint kékbe borult minden egy jelenet felvételére. Legutóbb Ewan McGregor is megjegyezte, hogy mennyire nehéz volt így forgatni, s már nagyon várja, hogy a The Mandalorian új eszközével mennyire élvezetesebb lesz filmezni az Obi-Wan Kenobi-sorozatot. Másfelől pedig nagyon erős gondolatmenetet követett Lucas, amikor Anakin Skywalker történetét elmesélte, hogyan állt át a Sötét oldalra, még akkor is, ha a kivitelezésben voltak hibák.

Rian Johnson

Még több a témában...

Snoke eredetileg egy női karakter lett volna a Star Wars: Az ébredő Erőben

Kévés Bence Mihály

Egy casting felhívás leleplezte volna, hogy a kis Luke és Leia is szerepelni fog az Obi-Wan Kenobi Disney+ sorozatban?

Kévés Bence Mihály

KÖNYVAJÁNLÓ: Star Wars: Az Ellenállás újjászületése

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat