Wide Screen
Image default
Sorozatok

Az Obi-Wan Kenobi-sorozat a The Mandalorian vizuális effektusait fogja kiaknázni

Már nagyon várjuk az Obi-Wan Kenobi-sorozatot.

Ewan McGregor egy interjúban megerősítette, hogy a 2019-es D23 Expón bejelentett Obi-Wan Kenobi-sorozat a vizuális effektek megvalósítására ugyanazt a technológiát fogja használni, amit Jon Favreau The Mandalorian-sorozatánál is alkalmazott. Bár a sorozat még nem tart ott, hiszen az elmúlt időben jelentős változáson ment keresztül kedvenc jedimesterünk sorozata, egy időre parkolópályára került a projekt, de aggodalomra semmi ok. A Disney+ bemutató sincs annyira messze, mint azt sokan gondolják.

George Lucas által alapított Industrial Light & Magic egészen frappáns technológiát dolgozott ki a forgatására, az úgynevezett The Volume névre keresztelt StageCraft technológián alapuló eszközt. A The Volume lényege, hogy az Unreal Engine grafikus motor segítségével virtuális hátteret rajzolnak a szereplők mögé. Gyakorlatilag ezt úgy kell elképzelni, mint egy digitális képernyőt, valós időben dolgozzák fel az anyagot, így egy jelenet forgatásáért nincs szükség Dubajba vagy Tunéziába utazni, mert valós idejű környezetet tudnak teremteni a rendszer segítségével, ahogy ezt láttuk a Disney Gallery: The Mandalorian dokumentumfilmben is.

Mindezt McGregor erősítette meg, hogy amikor elkezdik forgatni a sorozatot jövőre, ugyanazt a VFX technológiát fogják használni, mint amivel a The Mandalorian két évadját is készítették.

Azt hiszem, hogy nagyon fogom élvezni a forgatást. [Az előzménytrilógiákat] kék és zöld háttér előtt filmeztük, és nehéz volt elképzelni, de mára szerintem a dolgok nagyon sokat fejlődtek, és szerintem sokat számít, hogy amit látsz a sorozatban, azt mi is látni fogjuk a forgatáson. Nem tudom, hogy láttad-e a The Mandalorian kulisszák mögötti képeit, de azt a hihetetlen képernyőt alkalmazták a forgatáson. Egészen csodálatos. Úgy érzed magad attól, mint ha az adott helyen lennél. Azt hiszem, hogy ennek a technológiának egy részét fogjuk használni az Obi-Wan Kenobi-sorozatnál is.Ewan McGregor

Deborah Chow forgatja majd a sorozatot, akinek már van tapasztalata a The Volume technológia használatáról, hiszen ő maga is dolgozott a The Mandalorian-sorozaton. Ez mindenképpen örömteli hír, hogy ilyen rendezőre bízták a munkát. Reméljük, hogy a történettel sem lesznek gondok, amin még mindig dolgoznak, miután az első forgatókönyvet elvetették – túl nagy volt a hasonlóság a két sorozat között.

Obi-Wan Kenobi

Még több a témában...

Hamarosan újabb Star Wars kötet érkezik a Szukits Könyvkiadótól

Fonyódi Dávid

Ewan McGregor az Obi-Wan Kenobi-sorozatról beszélt, annak hosszáról és a forgatás időpontjáról

Kévés Bence Mihály

Jon Favreau elárulta, hány részből áll a The Mandalorian S2

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat