Főoldal Sorozatok Kiszivárgott, hogy eredetileg miről szólt volna az Obi-Wan Kenobi Disney+ sorozat
Sorozatok

Kiszivárgott, hogy eredetileg miről szólt volna az Obi-Wan Kenobi Disney+ sorozat

Aggasztó hírek ellenére az Obi-Wan Kenobi-sorozat még mindig csőben van, csak dobták a korábbi terveket, és teljesen átdolgozzák a sztorit.

534
Obi-Wan Kenobi

Aggasztó hírek ellenére az Obi-Wan Kenobi-sorozat még mindig csőben van, csak dobták a korábbi terveket, és teljesen átdolgozzák a sztorit.

Ahogy azt Ewan McGregor is elárulta tavaly, eredetileg filmet szerettek volna forgatni Kenobi mesterről, azonban a Lucasfilm a Solo: Egy Star Wars-történet bukása után lefújt minden antológiafilmnek az előkészületét. Hivatalosan még ekkor sem erősítették meg kedvenc jedimesterünk visszatérését, azonban a Disney ekkor már a Disney+ streamingszolgáltató debütálására készült, ezért a projekt átalakult, s filmből egy hatrészes sorozat kapott zöld lámpát.

Végül tavaly nyáron a D23 Expón hivatalosan is bejelentették a sorozatot, ám télen aggasztó hírek kaptak szárnyra. Lefújták a forgatást, mindenkit hazapateroltak és egy időre parkolóra került a sorozat. A döntést akkor azzal indokolta a Lucasfilm, hogy az Obi-Wan Kenobi-sorozat története sok ponton párhuzamot mutatott a The Mandalorianéval, ezért át kell írni a szkriptet. A The Illuminderdi hozzájutott most néhány vázlathoz, hogy miről is szólt volna eredetileg a történet, ami alátámasztja a stúdió szavát.

Tatuin, egy sivatagos planéta, ahol a farmerek keményen dolgoznak a két nap hősége alatt. Időközben megpróbálják megvédeni magukat és szeretteiket a martalóc Tusken rablóktól. Egy bolygó a civilizáció szélén, és egy hely, ahol valószínűtlen nem találnak rá a jedimesterre, vagy egy árva gyerekre, akinek kis vállait az egész galaxis sorsa nyomja.

Nem először hallunk ezekről a tervekről, hiszen a Disney érában másról sem lehetett hallani, hogy feldolgozzák majd Obi-Wan remete életét a Tatuinon, miközben a fiatal Luke Skywalkert is látjuk. A hírek szerint egy másik Star Wars legenda, A’Sharad Hett – a jedimesterből lett Tusken rablók vezetője – is feltűnt volna a képernyőn.

Obi-Wan Kenobi
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...