x
Filmek

Pontosan tudni, hogy időben hol játszódik a Solo: Egy Star Wars történet

Közzétették azt az idővonalat, melyből világossá vált, hogy időben hová is kell elhelyezni a Solo: Egy Star Wars történetet.

Pontosan tudni, hogy időben hol játszódik a Solo: Egy Star Wars történet
  • Publishedfebruár 27, 2018

Közzétették azt az idővonalat, melyből világossá vált, hogy időben hová is kell elhelyezni a Solo: Egy Star Wars történetet.

Azt már korábbról is tudtuk, hogy a Solo: Egy Star Wars történet cselekménye jóval az Egy új remény előtt játszódik, de hogy pontosan mely filmek közé sorolandó a második antológiafilm, azt nem árulták el nekünk.

A Del Rey kiadó az évek során számos történetet megjelentetett a messzi-messzi galaxisból, s nincs ez máshogy a legújabb rész kapcsán sem. A kiadó közzétett egy idővonalat, melyből megtudtuk, hogy a Solo-film az animációs Star Wars Lázadók és a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet előtt játszódik majd, valamint hogy ez lesz az első olyan film, ami közvetlen a Star Wars: A Sith-ek bosszúja után foglal helyet.

Egészen pontosan Han Solo története a Star Wars: Tarkin és a Star Wars: Thrown című regények között kapott helyet. James Luceno Tarkin című regénye 14 évvel előzi meg az 1977-ben megjelent Csillagok háborúja epizódot. A Disney vezérigazgatója, Bob Iger korábban elárulta, hogy a Solo-film 6 évet foglal magába, vagyis a 18-24 éves Han Solot látjuk a filmben. Han Soloval 29 éves korában találkoztunk az Egy új reményben, ami azt jelenti, hogy körülbelül 11 évvel járunk a negyedik rész előtt, amiről a Last Shot: A Han and Lando Novel című könyvben is olvashattunk, ami a Solo és az Egy új remény közötti időt meséli el, illetve feltárja A jedi visszatér utáni időket is.

A Solo: Egy Star Wars történet filmre május 24-től válthatunk jegyet a hazai kasszáknál.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.