Főoldal Sorozatok Pedro Pascal elismerte, hogy már forgott a The Mandalorian, amikor beválogatták a főszerepre
Sorozatok

Pedro Pascal elismerte, hogy már forgott a The Mandalorian, amikor beválogatták a főszerepre

Azt már eddig is tudtuk, hogy nem Pedro Pascol hordja a páncélt a sorozatban, de hogy még szerepe sem volt a forgatás közben, na ez erős.

498
The Mandalorian

Azt már eddig is tudtuk, hogy nem Pedro Pascol hordja a páncélt a sorozatban, de hogy még szerepe sem volt a forgatás közben, na ez erős.

A rajongók és a kritikusok is a The Mandalorian-sorozatot kiáltották ki a Lucasfilm legjobb alkotásának, ami részben annak tudható be, hogy szakítottak az ismert karakterekkel, új figurákat mutattak be, miközben az atmoszféra megmaradt a régi. És természetesen nem utolsó sorban A Gyerekről sem szabad megfeledkezni, akit a média csak Bébi Yodának nevezett el, ám tudjuk, hogy nem így hívják, sőt, Jon Favreau egyenesen rosszul van, amikor meghallja ezt a nevet, de hivatalosan még nem fedték fel Yoda mester fajához tartozó gyerek nevét.

A film főszerepét Pedro Pascal világsztár kapta meg, akinek arcát egészen az utolsó részig nem is láttuk, mert mindig eltakarta a sisak – a mandalór harcos soha nem mutatja meg az arcát, mert ezzel elárulja hitvallását. A bemutató után Pascal elmondta, hogy sokszor nem is volt jelen a forgatáson, mert ő éppen színházi darabot próbált valahol másutt, de amit most mondott, még ennél is erősebb. Állítása szerint már javában a Disney+ sorozat második évadán dolgoztak, amikor megkapta a főszerepet.

A dolog elején a legtitkosabb az első telefonhívás volt. Azt mondták, hogy Jon Favreau és Dave Filoni [vezető producer] találkozni akar velem és beszélni ’valami Star Warsról’. Ezek voltak azok a szavak. Szóval amikor összehoztuk a találkozót, Jonnal egy szobába vittek, ahol a falakat saroktól a sarokig az első évad illusztrációi borították. Nyilvánvalóan hihetetlen volt ez a Star Wars történet, amiben Boba Fettre emlékeztető karakter szerepel, és persze az imádnivaló kis Bébi Yoda.

Még azon a napon elvittek a forgatásra, ahol éppen kamerapróbát tartottak. Bemutattak Kathleen Kennedynek, feltették a sisakot a fejemre, és aztán Jon elküldött hat forgatókönyvvel, hogy átolvassam azokat és ötletet merítsek. Bajba is sodorhattam volna, mert lehet hogy a stúdió nem is tudott erről. Mindez azért volt, hogy ötletet merítsek, segítségemre legyen fontolóra venni az ajánlatot, valamint hogy mérlegeljék, kinek a hangját akarják hallani a sisakból. Az első évad bemutatójához közeledve, miközben már a másodikon dolgoztak, akkor válogattak be. Ez egy nagyon tapasztalt húzás volt, hogyan tartsunk mindent elzárva, és hogy megbizonyosodjunk arról, semmi sem jut ki.

Pedro Pascal

Mint hallható, már javában a második évadon dolgoztak, amikor Pedro Pascal aláírt a sorozat főszerepére, ami azt is jelenti, hogy utólag forgatták le azt a jelenetet, amikor Din Djarin leveszi a sisakot, s megmutatja az arcát a kamerában. Végül is John Wayne unokája, Brendan Wayne kiváló munkát végzett, többnyire őt láttuk a mandalóri páncél alatt, és nem ez az első alkalom, hiszen került már sor hasonlóra a franchise történelmében: a Darth Vader jelmez alatt egyszer sem láttuk James Earl Jones-t, mindig David Prowse bújt bele a jelmezbe.

A The Mandalorian második évadát valamikor ősszel fogják bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón.

The Mandalorian
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események