Wide Screen
Image default
Sorozatok

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója tudja Bébi Yoda valódi nevét

Bob Iger elárulta, hogy a Disneynél nem Bébi Yodaként hivatkoznak a The Mandalorian cuki kis Erő-használójára.

A The Mandalorian-sorozatból Bébi Yoda igazi popkultúrális jelenséggé vált 2019-ben, ugyanakkor a sorozat még mindig nem fedte fel a karakter valódi nevét, miközben a rajongók csak Bébi Yodaként hivatkoznak rá, miután életkora 50 évre tehető, vagyis a Yoda fajához tartozó karakter még nagyon fiatal (Yoda mester 900 évet élt). Bob Iger azonban minap elárulta, hogy ő már tudja a kis zöld karakter nevét, ami állítása szerint jelentőséggel bír majd, amikor felfedik.

A Skywalker kora bemutatója alkalmából interjút készítettek Bob Igerrel, aki a beszélgetés alatt kitért a méltán népszerű és közkedvelt sorozatra is, különösen Bébi Yodára. A Disney elnöke elárulta, hogy Jon Favreau nem szereti azokat a rajongókat, akik Bébi Yodának nevezik karakterét.

Nem úgy hivatkozunk a Gyerekre vagy az Eszközre, ahogy a világ. Bébi Yoda, ez nem-nem. Kikaptam – a korai Jon Favreauhoz intézett e-mailekben – mikor Bébi Yodaként hivatkoztam. Egyszerűnek tűnt, és Jon jó néhányszor rácsapott a csuklómra. „Ez nem Bébi Yoda!” Úgy hiszem, hogy a rajongók valóban szeretnék tudni, hogy mi a neve? Mi a valódi neve? Tudom a valódi nevét, és ez az egyik oka annak, hogy most extra biztonságban vagyok, mert nem akarom, hogy valaki igazságszérumot adjon nekem.
Bob Iger

Nem tudni, hogy miért ez a nagy titkolózás, hiszen a Skywalker korát már bemutatták, amiből a Sithek sötét múltjára is fény derült, a klónozásra. Rajongói teória szerint Bébi Yoda egy klón, s a Birodalommal szimpatizálók azért szeretnék annyira megszerezni a karaktert, hogy Palpatine uralkodó erős gazdatestre tegyen szert, mert jelenlegi hüvelyei nem bírják sokáig a Sith nagyúr hatalmas erejét.

Iger elárulta azt is, hogy miért olyan későn kezdték árusítani a játékokat, hiszen ha a sorozat indulásával egy időben már kapható lett volna a játékszer, akkor több százezer ember tudott volna Bébi Yodáról, s könnyen kiszivároghatott volna. De azt is megtudtuk, hogy miért Jon Favreau volt a megfelelő ember, hogy elhozza a Star Wars univerzumot a kisképernyőre.

Nemcsak egy történetmesélőként volt nagy hitünk Jon [Favreau] rendezőben, hanem olyan olyan történetmesélőként, mint George [Lucas], aki tudja, hogy a technológiát hogyan lehet történetei és a közönség javára használni, aki végül meghallja vagy látja a történeteket… Szóval amikor Jon vázolta a Star Wars-sorozat ötletét, rögtön megértettük, hogy nemcsak egy nagyszerű történetmondónk van, hanem egy olyan személy, aki folytatni fogja az újfajta szabályok kidolgozását vagy új területek kiaknázását… ezt a döntést nagyon könnyű volt meghoznunk.

Az évad utolsó részét csütörtök reggel fogják bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón, amiből reméljük, hogy Bébi Yoda valódi nevére is választ kapunk, de ha nem így lenne, akkor sincs minden veszve, hiszen időközben már berendelték a folytatást, és pár hete már filmezik is a második évadot.

The Mandalorian

Még több a témában...

Giancarlo Esposito elárulta, melyik klasszikus Star Wars gonosz inspirálta őt Moff Gideon alakításában

Kévés Bence Mihály

Michael Biehn is csatlakozott a The Mandalorian S02 szereplőgárdájához

Kévés Bence Mihály

Milyen szerepe lehet Ahsoka Tanónak a The Mandalorian második évadában?

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon