Főoldal Filmek Egy The Mandalorian teória szerint [SPOILER] lehet a kulcsa Palpatine uralkodó visszatérésének
Filmek

Egy The Mandalorian teória szerint [SPOILER] lehet a kulcsa Palpatine uralkodó visszatérésének

A The Mandalorian-sorozat adhat választ a Star Wars: Skywalker kora egyik égető kérdésére, Palpatine uralkodó hogyan maradhatott életben.

63
The Mandalorian Palpatine

A The Mandalorian-sorozat adhat választ a Star Wars: Skywalker kora egyik égető kérdésére, Palpatine uralkodó hogyan maradhatott életben.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

Akik már látták a Disney+ streamingszolgáltatón bemutatott The Mandalorian első két részét, azok tudják, hogy mekkora cliffhangerrel végződött az első rész, mert mint kiderült, a főszereplőt alakító fejvadász célpontja nem más, mint Yoda mester fajához tartozó gyerek. A jelenet óta több rajongói teória is napvilágot látott már a Bébi Yodáról. Az egyik ilyen népszerű elmélet szerint a Bébi Yoda egy klón, ez viszont nemcsak az előzménytrilógiával állhat összefüggésben, hanem a decemberben érkező Skywalker korával is.

Az első részben a bukott Birodalom maradványaiból fennmaradt rohamosztagosok kisebb csapata veszi körbe Werner Herzog karakterét, akit csak Az ügyfélnek hívtak. Azzal bízzák meg a fejvadászt, hogy hozzon el nekik egy ötven év körüli gyereket, ugyanakkor partnere, Dr. Pershing ragaszkodik, hogy élve szállítsa le a gyereket. Szemfüles nézők kiszúrták a titokzatos karakter vállán azt a szimbólumot, amit a klónok viseltek A klónok támadása alatt. És mint tudjuk, a klónozás nagyon fontos szerepet játszik a franchise életében, és ahogy láttuk, Pershing a Birodalom oldalán áll, ami tovább erősíti a rajongói teóriát Palpatine visszatérésével kapcsolatban.

Tavasz óta tudjuk, hogy valamilyen formában Palaptine visszatér a Skywalker-saga utolsó részében, de előzetesekben főként csak a hangját hallottuk a Sith nagyúrnak, bár az utolsóban már oldalról megmutatták. Egy népszerű rajongói teória szerint Palpatine a klónozásnak köszönhetően maradt életben a reaktorrobbanás után. Az ötlet nem újdonság a rajongóknak, hiszen az 1992-ben megjelent Dark Empire című képregényben már feltámasztották az uralkodót. A hat évvel a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér után játszódó történetben Palpatine egy klóntesten keresztül tér vissza a halálból. A történetben többször is legyőzték, de furmányos módon mindig visszatért, erejét és lelkét mindig klóntestekbe transzformálta, azonban hatalmas erejének köszönhetően az új testek egyre gyengébbeknek bizonyultak, gyorsabban öregedtek. A Sith mester végül 1997-ben megjelent Empire’s Endben semmisült meg végleg. Vagy mégsem?

Star Wars: Skywalker kora

Bár a klóntestek gyengének bizonyultak, ám a Bébi Yoda tökéletes jelölt lehet, hogy Palpatine egyszer és mindenkorra visszatérjen a halálból, hiszen a sorozat legutóbbi részében láttuk, hogy a Bébi Yoda egy Erő-érzékeny, átjárja őt is az Erő. Elképzelhető, hogy ő is egy klón, akit a kaminoiak, a klónozók hoztak létre Yoda mester génjeiből. A Slashfilm ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a tévéképernyőn látott ötven éves Bébi Yoda egy évben született Anakin Skywalkerrel, ami nem lehet véletlen. Nem tudjuk, hogy milyen sorsot szánnak a Bébi Yodának a sorozatban, de nem lepődnénk meg, ha feltűnne a decemberben érkező filmben is, ahogy erre már a készítők is utaltak. A The Mandalorian utolsó részét egy héttel a Skywalker kora után fogják bemutatni, de kíváncsian várjuk, hogy milyen fordulatot hoz még a film bemutatójáig.

A The Mandalorian harmadik részét jövő hét pénteken fogják bemutatni.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars családi Nap
Filmek

Októberben negyedszerre rendezik meg a Galaktikus Családi Napot

A The Force Alliance-Magyar Galaktikus Fan Klub ezúttal is elrepít minket a...

Disney+
Filmek

Hamarosan a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással

Egy országban már idén elindítja a jelszómegosztás elleni védelmét a Disney+.

Disney+
Filmek

A Disney+ októberi megjelenései

Októberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

James Gunn
Filmek

James Gunn megnevezett 3 karaktert, akik visszatérnek a DC Univerzumban

Teljes reboot nem lesz a DC Univerzum, mivel 3 korábbi karaktert is...