The Mandalorian Palpatine

Egy The Mandalorian teória szerint [SPOILER] lehet a kulcsa Palpatine uralkodó visszatérésének

A The Mandalorian-sorozat adhat választ a Star Wars: Skywalker kora egyik égető kérdésére, Palpatine uralkodó hogyan maradhatott életben.

A The Mandalorian-sorozat adhat választ a Star Wars: Skywalker kora egyik égető kérdésére, Palpatine uralkodó hogyan maradhatott életben.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

Akik már látták a Disney+ streamingszolgáltatón bemutatott The Mandalorian első két részét, azok tudják, hogy mekkora cliffhangerrel végződött az első rész, mert mint kiderült, a főszereplőt alakító fejvadász célpontja nem más, mint Yoda mester fajához tartozó gyerek. A jelenet óta több rajongói teória is napvilágot látott már a Bébi Yodáról. Az egyik ilyen népszerű elmélet szerint a Bébi Yoda egy klón, ez viszont nemcsak az előzménytrilógiával állhat összefüggésben, hanem a decemberben érkező Skywalker korával is.

Az első részben a bukott Birodalom maradványaiból fennmaradt rohamosztagosok kisebb csapata veszi körbe Werner Herzog karakterét, akit csak Az ügyfélnek hívtak. Azzal bízzák meg a fejvadászt, hogy hozzon el nekik egy ötven év körüli gyereket, ugyanakkor partnere, Dr. Pershing ragaszkodik, hogy élve szállítsa le a gyereket. Szemfüles nézők kiszúrták a titokzatos karakter vállán azt a szimbólumot, amit a klónok viseltek A klónok támadása alatt. És mint tudjuk, a klónozás nagyon fontos szerepet játszik a franchise életében, és ahogy láttuk, Pershing a Birodalom oldalán áll, ami tovább erősíti a rajongói teóriát Palpatine visszatérésével kapcsolatban.

Tavasz óta tudjuk, hogy valamilyen formában Palaptine visszatér a Skywalker-saga utolsó részében, de előzetesekben főként csak a hangját hallottuk a Sith nagyúrnak, bár az utolsóban már oldalról megmutatták. Egy népszerű rajongói teória szerint Palpatine a klónozásnak köszönhetően maradt életben a reaktorrobbanás után. Az ötlet nem újdonság a rajongóknak, hiszen az 1992-ben megjelent Dark Empire című képregényben már feltámasztották az uralkodót. A hat évvel a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér után játszódó történetben Palpatine egy klóntesten keresztül tér vissza a halálból. A történetben többször is legyőzték, de furmányos módon mindig visszatért, erejét és lelkét mindig klóntestekbe transzformálta, azonban hatalmas erejének köszönhetően az új testek egyre gyengébbeknek bizonyultak, gyorsabban öregedtek. A Sith mester végül 1997-ben megjelent Empire’s Endben semmisült meg végleg. Vagy mégsem?

Star Wars: Skywalker kora

Bár a klóntestek gyengének bizonyultak, ám a Bébi Yoda tökéletes jelölt lehet, hogy Palpatine egyszer és mindenkorra visszatérjen a halálból, hiszen a sorozat legutóbbi részében láttuk, hogy a Bébi Yoda egy Erő-érzékeny, átjárja őt is az Erő. Elképzelhető, hogy ő is egy klón, akit a kaminoiak, a klónozók hoztak létre Yoda mester génjeiből. A Slashfilm ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a tévéképernyőn látott ötven éves Bébi Yoda egy évben született Anakin Skywalkerrel, ami nem lehet véletlen. Nem tudjuk, hogy milyen sorsot szánnak a Bébi Yodának a sorozatban, de nem lepődnénk meg, ha feltűnne a decemberben érkező filmben is, ahogy erre már a készítők is utaltak. A The Mandalorian utolsó részét egy héttel a Skywalker kora után fogják bemutatni, de kíváncsian várjuk, hogy milyen fordulatot hoz még a film bemutatójáig.

A The Mandalorian harmadik részét jövő hét pénteken fogják bemutatni.

Total
16
Shares
Previous Article

Mi lesz veled Anthem?

Next Article
Vasember

Jeff Goldblum megerősítette volna, hogy Robert Downey Jr. még nem végzett a Marvellel?

Related Posts
Tovább

Top 10 hősnő, aki megérdemelne egy önálló filmet!

A Wonder Woman remek kritikai fogadtatása után elgondolkodtam, vajon miért is szorulnak a női hősök gyakran mellékszerepbe? Hiszen annyi remek hősnő van a Marvel és a DC világában akik megérdemelnének egy esélyt a nagyvásznon. Ebben a cikkben összeszedtem, hogy szerintem kik lennének alkalmasak egy önálló mozira, illetve kit látnék szívesen a szerepben.

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!