Főoldal Filmek Miért kellett kivágni a The Eye of Webbish Bog jelenetét a Skywalker korából?
Filmek

Miért kellett kivágni a The Eye of Webbish Bog jelenetét a Skywalker korából?

Elárulták, hogy miért kellett kivágni a Star Wars franchise legbizarrabb szörnyét a Star Wars: Skywalker korából.

748
Star Wars: Skywalker kora

Elárulták, hogy miért kellett kivágni a Star Wars franchise legbizarrabb szörnyét a Star Wars: Skywalker korából.

A Skywalker kora nagyon megosztó volt, bár bevételben így is átlépte az egymilliárd dollárt, ám az új trilógiából a leggyengébb nézettségi adatait produkálta, és kritikákban is alul teljesített a történet befejező része. A kritikusok és a rajongók főként a narratíva miatt okolták a filmet, hogy túl gyors volt az ütem, egyes jeleneteket pedig nem magyaráztak meg. Utólag már kiderült, hogy ezeket a Disney önkényesen kivágta a filmből, hogy majd képregények és regények formájában megválaszolja a rajongóknak, ezzel pedig még többet markolhat.

A film regényváltozata még nem jelent meg, ám néhány szerencsés rajongó már hozzájutott a könyvhöz a chicago-i C2E2 rendezvényen, így kiderült, hogy Palpatine valójában egy klón volt, Rey apja egy félresikerült Palpatine klón volt, most pedig a különleges effektek és smink szakembere, Neal Scanlan elárult el újabb érdekességet a Collidernek. Végre kiderült, hogy miért kellett kivágni a filmből a The Eye of Webbish Bog néven emlegetett lényt a filmből, amivel Kylo Ren találkozott a film elején, a Mustafar bolygón.

WME5lhif o

A nyitójelenetben Kylo Ren számos ellenségen gázolt át, hogy megszerezze az eszközt, ami elvezette őt Palpatine uralkodóhoz. Ehhez képest a vázlatból több dolgot is kidobtak, és még a leforgatott jelenetekből sem került minden bele a végső vágásba, mert mielőtt a Sith-útkeresőt megszerezte volna, megjelent volt a The Eye of Webbish Bog, egy pókszerű teremtmény.

A rendező nem hiába szerette volna kétrészesre a történet befejező részét, amit a Disney nem engedett, és még a háromórás tervet is elvetették, inkább többször is megvágták a filmet. Akárcsak a nyitójelenetet, úgy Rey és Palpatine összecsapását is megvágták, melyben állítólag a korábbi jedik is megjelentek volna. A rajongók petíció gyűjtésbe kezdtek, melyben Abrams rendezői változatát követelik, de esélytelen, hogy a március 17-én digitális, és a hónap végén megjelenő lemezes kiadásba bekerüljön néhány törölt jelenet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

palpatine
Filmek

Palpatine visszatérésének teljes története

Tavaly A Mandalóri, idén A Rossz Osztag adott hozzá némi plusz információt...