Főoldal Filmek A rajongókat bosszantja Rey és Ben Solo csókja a Star Wars: Skywalker kora végén, de Daisy Ridley máshogy gondolja
Filmek

A rajongókat bosszantja Rey és Ben Solo csókja a Star Wars: Skywalker kora végén, de Daisy Ridley máshogy gondolja

Daisy Ridley megosztotta, hogy számára mit jelentett Rey és Ben Solo csókja a Skywalker kora végén.

872
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

Finoman szólva is megosztóra sikerült a Star Wars folytatástrilógiája. Amíg a Star Wars: Az ébredő Erőt sikerként könyvelték el a hosszú kihagyás és a nagy visszatérés miatt, addig Az utolsó Jedik és a Skywalker kora nagy vitákat szült, és sokak szerint a franchise valaha készült két legrosszabb epizódja volt.

Ha van olyan film, ami vetekszik Az utolsó Jedik gyűlöletszintjével, amit a rajongók éreznek Rian Johnson filmje iránt, akkor az talán csak a Skywalker kora lehet. Heves reakciókat vált ki a rajongókból Rey és Ben Solo csókja a IX. rész végén. A film megjelenésének napjától vitatéma, akadnak olyanok, akik elfogadták, de vannak olyanok is, akik a Disney-mesék nagy fináléjához hasonlították a jelenetet. Daisy Ridley más véleményen van.

A Happy Sad Confused podcast-műsor látta vendégül a folytatástrilógia sztárját. A beszélgetés alatt Daisy Ridley kiemelte a csók jelentőségét, de nem azért, mert romantikus volt. A színésznő úgy látja a dolgot, hogy a csók egy búcsú pillanat volt Rey és Ben között. Ez azért működik, mert ez a történet vége.

Úgy éreztem, hogy ez járt nekünk. És ami érdekes volt, megint csak azt hiszem, hogy ez egyfajta szándékosság volt. Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy ez egy búcsú volt, szóval megérdemeltnek éreztem. Mert úgy értem ezt, hogy egy csókot ezerféleképpen lehet értelmezni, de az én értelmezésemben ez egy búcsúcsók volt. És az egész jelenet annyira érzelmes volt, és úgy éreztem, hogy a munkámtól búcsúzom.

Daisy Ridley

Egy biztos, mégpedig hogy Rey és Ben Solo sok mindenen keresztülmentek a történet során. A csók pillanatában a történet a végéhez közeledik, Ben Solo pedig haldokolt, miután leggyőzték az Uralkodót. Ahogy fogalmazott Ridley az interjúban, egy csókot ezerféleképpen lehet értelmezni, kinek mit jelent, de nem gondolnánk, hogy egy beszélgetés után bárkinek is megváltoztatná a véleményét, ugyanakkor ez is egy szemléletmód.

Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

palpatine
Filmek

Palpatine visszatérésének teljes története

Tavaly A Mandalóri, idén A Rossz Osztag adott hozzá némi plusz információt...