Star Wars: Skywalker kora

Rey bizonyos értelemben nem is Palpatine unokája volt, ez derült ki a Skywalker kora regényváltozatából

A Star Wars: Skywalker kora regényváltozata több kérdést is megválaszolt már, most éppen azt, hogy pontosan milyen kapcsolat van Rey és Palpatine között.

A filmből az derült ki, hogy Rey apja Palpatine uralkodó fia volt, tehát a jakkui lány a Sith nagyúr unokája, azonban a teljes igazság nem ez, mint olvastuk a Skywalker kora regényváltozatában, ami a napokban jelent meg. A könyv sorai között azt találtuk, hogy Rey apja valójában egy sikertelen Palpatine klón volt. Nagyon sokan támadták a filmet, köztük azért, hogy Rey is egy Palpatine volt, a galaxis legnagyobb gonosztevőjének leszármazottja. J.J. Abrams és Chris Terrio a lehető legjobban próbálták megértetni Az utolsó Jedik vitatott témáját, hogy Rey szülei senkik voltak. Részben azért fakadtak ki a rajongók, mert Rian Johnson történetében senkiknek tüntették fel őket, a befejező részben pedig kiderült, hogy az Uralkodó családjáról van szó, de a most kiderült részletből összeállt végre.

Nagyjából a premier óta mennek találgatások a rajongók között, hogy Palpatine kihez állhatott olyan közel, hogy fiút szült neki, mert a filmből nem derült, hogy ki lehetett Rey nagyanyja. Többen már arra kezdtek gondolni, hogy nem is volt neki nagyanyja, csak Palpatine, és ezt a tényt erősítették most meg.

A Skywalker kora regényváltozatában, amikor Rey az exegoli Sith-rituáléban becsapja Palpatine-t (közvetlenül azelőtt, hogy Bennek átadná a fénykardot), látomásai vannak nagyapja múltjáról. A Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér eseményei után járunk, amikor Palpatine ’öntudatát’ egy klóntestbe ülteti át, azonban ’a transzportálás nem volt sikeres’, és a Sith Örökkévalók emberei fáradhatatlanul dolgoznak Palpatine testén, amibe elméjét átültethetik. A kísérletek egyikét ’haszontalan és hatalmas kudarcnak’ nevezik, mert nem egészen azt a klónt kapták, amit szerettek volna. A test nem volt alkalmas Palpatine elméjének és erejének befogadására, mégis képes volt életben maradni, és végül Rey apja lett.

Januárban Maryann Brandon már elárulta, hogy a filmből óriási mennyiségi anyagot vágtak ki, amiből többet megtudtunk volna a főszereplőkről, köztük az Uralkodó visszatéréséről is. Valószínűleg erre is utalni szeretett volna, hogy a film foglalkozott ezzel a témával, csak a Disney jobbnak gondolta elhallgatni, s regényben kiadni – ordibálásig fajult a rendező és a stúdió között a nézeteltérés. Brandon azt is elmondta, hogy a film elején arra is választ kaptunk volna, mi tartja életben Palpatine-t, illetve a forgatókönyvben a klón is szerepelt az Uralkodó neve mellett. Érdekes lesz látni, hogy a jövőben esetleg tovább boncolgatják-e a témát, többet megtudunk majd Rey apjáról, esetleg Rey története folytatódik-e valamilyen formában, vagy lezárják mindörökre a Skywalker sagát.

Star Wars: Skywalker kora
Total
38
Shares
Previous Article

A Castlevania: Symphony of the Night már mobilon is játszható

Next Article
007 Nincs idő meghalni

A koronavírus miatt csúszik a legújabb James Bond- film premierje

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!